Yoğurtla Marine Edilmiş Tavuk



Soğuk Bir Cumartesi Sabahından herkese merhabalar..Duyduğum kadarıyla neredeyse Türkiyenin heryerinde soğuk hakim..Tam bahar geldi derken tekrar soğuk rüzgar gördük..

Önceki yazımda kızımın hasta olduğunu yazmıştım..Ateşi geçti ama gayet şiddetli bir grip geçiriyor..Salya , sümük , öksürük ne arasanız var ..Gece burun tıkanıklığından uyuyamayınca bizede uykusuz gecelere talim etmek kalıyor..Öksürüğü için şurup yerine kestane balı kullanıyorum hemen balgamını  söktürüyor..Aynı şey büyükler içinde geçerli..En kısa sürede kızım iyileşir inşallah..Çocuklarda hastalık çok zor oluyor ..

Daha önce kestane balının faydalarını  BURADAKİ yazımda ayrıntılı bahsetmiştim bakabilirsiniz..

Gelelim tavuğumuza :)
Misafirim gelince yorgunlukla ne yapayım dedim tavuk yapayım dedim bari ve bütün tavuğu parçalayıp yağurtla marine ettim..Pişince yumuşacık ve lezzetli bir tavuk olmuş oldu..

Malzemeleri ;
 1 Bütün tavuk ( parçalanmış tavuk kullanabilirsiniz )
3 yemek kaşığı yoğurt
2 diş sarımsak
Bir Tutam nane
Bir tutam kekik
Bir tatlı kaşığı tavuk harcı
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Ve tuz

Yapılışı;

Öncelikle tavuğumuzu küçük parçalara ayırıyoruz  ..Mümkün olduğu kadarıyla derilerini alıyoruz..Biraz bırakıyoruz çünkü pişerken tavuğa yumuşaklık versin diye..
Tavukları bir kabın içerisine alıyoruz üzerine yukarıda yazdığım malzemeleri atıyoruz ..Sarımsağı rendeliyoruz..Ve eldivenimizi takıp  malzemeyi tavuğa yediriyoruz :)

Karışım tamam olunca sitreç filmle kabın üzerini sarıp buzdolabında 2-3 saat bekletiyoruz..

Dinlenen tavukları teflon tencere yada tavaya alıp kısık ateşte tencerenin kapağını kapatarak pişmeye bırakıyoruz..Pişmeye başlayınca suyunu salacaktır merak etmeyin zaten tavuğu yumuşak yapanda o suyu olacak..Kısık ateşte suyunu çektikten sonra kızarmaya geçince ateşi yükselterek alt üst kızartıyoruz..
Sıcak sıcak servis yapalımki yumuşaklığını kaybetmesin..Yada servis yapana kadar kapağını kapatarak sıcak tutalım..
Yanında nohutlu pilav yaptım tavukla çok yakıştığını düşünüyorum..

Not; Tavuk harcı olarak mangal için hazırlanan tavuklarda kullanılan haçtan kullanıyorum.. Hazır pakettekilerden değil..Tavukçulardan temin edebilirsiniz..







6 yorum:

Çok güzel bir tarif bu şekilde denemedim ama denemek isterim nasip diyeyim. Ellerine sağlık en son resim nefis görünüyor :)
Kızına çok geçmiş olsun bende devamlı geniz ve burun akıntısı var zaten haftada iki üç gün grip ilacı içiyorum kalan 3-4 gün rahat geziyorum kışı atlatabilsek bir gün sıcak bir gün soğuk anaokulumuzdaki devam eden öğrenciler yarıya düştü hepsi hasta..
Allah cümlemize şifa versin inşaAllah..

Emine Kaya . canım tadıda nefis oluyor denersin inaşllah :)

Çok teşekkür ederiz canım salgın var sanırım ne tarafa baksam herkes aynı durumda..Anasınıflarında bir kişi hastalanınca hepsine bulaşıyor değilmi ? o yönü çok kötü oluyor..Tabii haliyle sizide etkiliyor..

Aslında aileler hasas davranıp en ufak bir şüphede göndermemeleri gerekir çocuklarını diğerlerine bulaşmasın diye..

Kaçgündür misafir çağıracağım çocuğu var kızımdan hastalık bulaşır diye erteliyorum :)

Çok güzele benziyor :)Olsa da yesem..Ellerine sağlık canım

Büşra Kahveci ,teşekkür ederim canım :) Mümkün olsada hep beraber yiyebilsek :)

Şekerciğim vallahi geldim mi bir hamsili pilavla yetinmem öncesi bu güzel tavuğundan almalıyım burdan da hamsili pilavından yemelere gelmeliyim.Tavuk o kadar çok severim ki günlerce yesem bıkmam ellerine sağlık nefis olmuşlar

Vişnap Macide , Şekerciğim sen gel ben seni tavuklada bırakmam merak etme :) Teşekkür ederim canım :)

Yorum Gönder