Öksürüğü Doğal Yolla Giderme












Herkese merhaba arkadaşlar..
Kış ayına yaklaşırken gripler ,soğuk algınlıkları , öksürükler gibi genelde soğuk havada ortaya çıkan hastalıklar baş göstermeye başladı..Trabzon ziyaretimin son günlerinde kızım hafif bir grip ve öksürüğe yakalandı..Gribi fazla sürmedi ama öksürüğü hala daha hafifte olsa devam ediyor..Şiddetli öksürmediği için doktora götürmedim evde sıcak içeceklerle ve kestane balıyla kızımı doğal yollarla iyileştirmeye çalışıyorum..
Daha önce bal konusunda bir yazı yazmıştım ve kestane balının özellikle öksürük ve benzeri hastalıklara çok iyi geldiğini yazmıştım..Bende kızıma öksürük nöbeti gelince hemen bir tatlı kaşığı yediriyorum ve anında öksürüğü yumuşayıp kesiliyor..Bu öksürükler genelde gece oluyor..Aile doktorumuz öksürük şurubunu en son çare olarak kullan demişti..Zararlarını bilmeyen yoktur zaten.
Bu şekilde yetişkinlerde kestane balını kullanabilir..
Boğazğaz enfeksiyonlarında ,nefes darlığında karın ağrılarında'da çokça kullanılan bir bal çeşiti ..
Kestane balı Acı bal olarakta geçer tadından dolayı..Tadı biraz acımtırak oluyor..Senenin yağmurlarına göre  balın acı tadı azalıp çoğalabiliyor..Kestane balını güvenli yerlerden almaya çalışın hepsinde olduğu gibi onunda sahteleri var..Fiyatı şuanda KG.  60 TL.den başlıyor..
Kullanınca fiyatının hiçte abartılı olmadığını anlayacaksınız..Sağlıklı , sıhhatli bol bereketli günler geçirmemiz dileğiyle..

2 yorum:

Geçmiş olsun canım. Kestane balını söylediğin süper oldu. Hemen alayım ben de.

Ahucum teşekkür ederim..Öksürüğümz geçti sayılır çok şükür..Öksürük şurubu hiç kullanmama gerek kalmadı bal sayesinde..Öksürük başladığı gibi ilerlemeden hemen vermek gerekiyor..İnş sizde faydasını görürüsünüz canım..

Yorum Gönder