Tütü Etek Nasıl Yapılır





Tütü etek çocuklara en çok yakışan kostümlerden birisi..Özellikle bebeklerde tütü eteğe bayılıyorum..Daha önce BURADA doğum günü , BURADA tütü eteğin üzerine yaptığım badi konusunda  yazdığım gibi bende doğum gününde kızıma tütü etek yaptım..Hem ekonomik olsun , hemde yapmayı öğreneyim diye kafaya koydum kendim yapmayı..

Tütü eteği kendiniz yapacaksanız toplam maliyeti 10 tl civarında..Satın almaya kalksanız kaç katını ödeyeceğinizi tahmin edersiniz..

Normalde tütü etek  için aranjör için kullanılan tüllerden kullanılsa da kumaşçıdan tülü daha güzel göründüğü için eni 2 metre olan tülden 2,5 metre tül aldım , Metresi 3 tl. idi..

Öncelikle kızımın etek boyunu ölçtüm 35 santim olarak ayarladım ve iki katını yani 70 cm. boyuna parçalara ayırıp kestim..Yani elimde 70 cm.lik 3 parça tül oldu..Bu parçaları yine boyuna 15 cm.lik parçalara ayırıp üst üste dizdim..

Belki kafanız karıştı , tam olarak anlayamadınız ama resimleri aşamalı ekleyip daha iyi anlamanızı sağlayacağım..


1_ Etek boyunu ayarlayıp iki katı ölçüsünde ( yani etek boyu 30 cm. ise 60 cm. ) boyunda kesiyoruz..




2_Etek boyunun iki katı uzunluğunda kestiğimiz tülü 15 cm. lik parçalara ayırıyoruz...(üstteki ve alttaki resimdeki gibi )




3_ Sonra bel ölçüsünde geniş lastiği kesip iğne iplikle uçlarından dikiyoruz ve tülleri rahat bağlayacağımız bir aparat buluyoruz..Rulo peçete , sandalye ,tabure,kitap , tablo ve benzeri şeye lastiği geçirip tülleri bağlamaya başlıyoruz..



4_Bu resimdeki gibi düğemler atarak tülleri bağlıyoruz..






5_Bu resimde eşimin bacağına geçirdiğim lastiği  görüyorsunuz , buda bir seçenek olabilir :)) Bu şekilde tüllerimiz bitene kadar düğümler atıyoruz ..



6_ Bütün tül parçalarını bğladıktan sonra boşluk kaldıysa kaydırarak boşlukları dolduruyoruz ve sonunda bu şekle geliyor..



7_Bağlama işini bitirdikten sonra  süslemeye geçtim ve BURADA bahsettiğim pul ve boncuklardan eteğini ve belini süsledim..Daha fazla yapmak istemedim çok abartılı olmasın diye , zaten badisini yeterince süslediğim için..

Tabii siz bu süslemeyi kendi kafanıza göre şekillendirebilirsiniz , burası tamamen sizin hayal gücünüze kalmış..

Belini kurdelayla süsleyebilirsiniz mesela ..





Veee sonuçç :)) Kızımın üzerinde BADİSİ ve tütü eteği ..

İşte sonuç böyle güzel oldu..yapmak isteyenlere şimdiden kolay gelsin..

Eğer takıldığınız , sormak istediğiniz birşey olursa bana özelden de , buradan da yazabilirsiniz..

24 yorum:

Mutlu saglikli guzelm yaslar olsun kiziniza..cok hos olmus tutu sude:)) kimbilir ne sevinmistir:) sevgiler

Emeklerine sağlık çok güzel olmuş canım..:)
Ayşegülcüm yorum bıraktığında görünen profilini tıklayınca farklı bir site çıkıyor.. Bir kontrol et istersen.. Allah'a emanet ol canım..

Dostbahcesindenlezzetler ,Çook teşekkür ediyorum canım , beğenmene de sevindim :) Gerçekten çok mutlu oldu , herkese bak annem cici yaptı bana diye gösterip durdu :) Çocuk sevindirmek o kadar kolay ki..Bende sevgilerimi gönderiyorum sana :)

Emine Kaya , Teşekkür ederim canım beğenmene sevindim :)
Sen söyleyene kadar farkında bile değildim profilimi ,uyardığın için ayrıca çok teşekkür ederim , en kısa sürede düzeltirim inşAllah ..
Sende Allah'a emanet ol canım..

Ne güzel olmuş canım ellerine sağlık..Allah kızına da sağlıklı mutlu ve huzurlu bir ömür nasip etsin :)

Büşra Kahveci , Beğenmene çok sevindim canım ..Aminn cümlemizin evladınada :)

ne kadar kolaymıs ve ne kadar da sırın duruyor emeğıne sağlık

Selma Tamer , çok kolay biraz zaman alsada dikiş işi olmadığı için herkes yapabilir..Beğenmene sevindim ,teşekkür ediyorum :)

ellerinize saglik. Cok güzel olmus.

Silverhouse29 , teşekkür ediyorum ,beğenmenize sevindim :)

Cokk guzel ve kolay badisini nasil suslediniz

Adsız arkadaşım yazınin başında link verdim nasil yaptığımı orada detaylı gösterdim oradan bakabilirsin :)

ag ben anlamadm ama şu ölçuleri kafam karştı kafayı ycem az kaldı :( birş bana tam olark anlata blirmi

Buşra Sibel , o zaman kisaca şöyle söyleyeyim..Kizinizin etek buyu atiyorum 20 cm. Se ,15 cm. Eninde 20 × 20 =40 cm.boyunda parçalara ayirmaniz gerekiyor tulunuzu..Bunu siz kafaniza hangi mantık yatıyorsa o şekilde de ayırabilirsiniz..Ben tulu once 40 cm. boyunda kesip sonra 15 cm.parcalara ayırdım..:)

bende yapmak ıstıyorum .ama becerebılrmıyım bılmıyorum. tulu nerden bulabılırız

Ela Tac , manifaturacılardan ,kumaş satan yerlerden bulabilirsiniz..Ben oradan aldım..Lastik vb. Aparatları da tuhafiyeden temin ettim..

bu tül yıkandığı zamanda böyle kalıyormu çiçekçideki tüllerden bunu yapsak olur mu bir arkadaşım çiçekçi tüllerinden almış yapmış bebek hareket ettikçe tüller toplanıyor sizin yaptığınızda da böyle oluyor mu siz hangi tülü önerirsiniz iyi yayınlar

Hülya hanım ,cicekcideki arajman tullerinden de oluyor tabiki..Ben daha guzel gorundugu icin biraz daha kaliteli tul kullandım..Kizim pastasina surundugu icin yikadim pasta olan yerlerini bozulmadı ama hareket ettikce ,oturup kalkinca karisiyor malesef..Ama sert kolali tuller daha az toplaniri ,onu tercih edebilirsiniz..

Tek kat mi oluyo birkez mi dönûyoz tûllen

Evet tek kat yapiyoruz..Tulleri sık sık takarsanız içi gozukmez..

Anlatımınız kısa ve çok anlaşılır, ben de en kısa zamanda Sizin sayenizde kızlarıma tütü etek yapacağım. Çok teşekkür ederim.

Rica ederim ,anlaşılır olmasına sevindim..

Kızım 11yaşında tütü elbise yapmak istiyorum.Ayaklarına kadar uzansın istiyorum boyu145 sizce kaç öetre tül kullanmalıyım?

Sudenaz! Ben kizimin etek boyunu 35 cm. Yaptım 3 metre kullandım..Size 6 metre rahatlıkla yetecektir :) Umarım istediğiniz gibi olur..

Yorum Gönder