Doğum Günü Kıyafetlerine Rakam Yada İsim Yazma





Herkese merhabalar , selamlar ,sevgiler gönderiyorum..İnşAllah hepiniz iyisinizdir..Bende çok şükür iyiyim ,sağlığımız olduğu sürece gerisi önemli değil :)

Daha önce BURADAKİ yazımda kızımın doğum gününü sizlerle paylaşmıştım ve detayları paylaşacağımı söylemiştim..İşte o detaylardan ilki..

Kızımın bu doğum gününde herşeyini kendim yapacağım diye karar verip işe koyuldum ve ilk olarak badisine 3 rakamı işleyerek başladım işe..Hem maliyeti yok denecek kadar az , hemde çok keyifli bir iş..Tabii sonucu görünce asıl keyfi o zaman yaşıyorsunuz :)

Öncelikle pazardan 7 TL. ye düz beyaz bir badi alarak eve geldim.Neden pazardan derseniz çarşıdan düz işlemesiz , baskısız badi nereden bulacağım ve çok dolaşmam gerektiği için kolaya kaçtım :)

Benim evde daha önceden tülbentlerin oyalanmasında kullanılan pullardan vardı ve iğne oyası yaptığım dönemlerden kalma boncuklarım..Bunları da değerlendirmek adına bu tür malzeme kullanmayı uygun gördüm..Siz evinizdeki yada boncuk vs. şeylerin satıldığı mağazalardan farklı şeyler tercih edebilir , fikir edinebilirsiniz..

Bu iş İçin Malzemelerimiz ;
Sade düz beyaz badi
Tülbent oyası için kullanılan pullar
İğne geçecek boyutta küçük plastik boncuk
İğne ve ip..

Öncelikle A4 kağıdına istediğiniz boyutta istediğiniz rakamı yada ismi çiziyoruz (bu işlemi internetten bulup yazıcıdan çıkararakta yapabilirsiniz )..

Çizilen rakam yada harfleri makas yardımıyla resimde gördüğünüz gibi kesiyoruz..

Kesilen rakam yada harfleri beyaz badiye ortalayarak yerleştirip toplu iğneyle kenarlarından badiye tutturuyoruz (resimdeki gibi )..

Düzgünce yerleştirdiğimiz kağıtları tükenmez kalemle yada benzeri birşeyle badiye çizerek kopyalıyoruz ve toplu iğneleri çıkarıyoruz (tükenmez kalemle çizmek sorun olmuyor çünkü çizgilerin üzerini pullarla kaplıyoruz ve görünmüyor )..

Ve bundan sonra pulları işlemeye başlıyoruz..

Önce çizgilerin üzerinden başlıyoruz ve sonrasında harf yada rakamın içini doldurarak devam ediyoruz..

Bu şekilde hem ucuza maletmiş oluyoruz , hemde çocuğumuza doğum günü yada özel bir günü için güzel bir kıyafet hazırlamış oluyoruz..

Not : Ben kolları ve boynuna da resimde gördüğünüz gibi pullardan serpme şekilde işledim..Bence bu şekilde badi çok sade olmaktan kurtuldu..

Aşağıda resimleri aşamalı olarak ekliyorum , yapmak isteyenlere şimdiden kolay gelsin :)

Birdahaki Yazımda Tütü'sünü nasıl yaptığımı paylaşacağım..

Badinin kızımın üzerinde nasıl göründüğünü merak ediyorsanız BURADAN bakabilirsiniz..





















9 yorum:

harika ollmuşş,emeğine sağlık canım..nice güzel yaşlar dilerim..sevgiler

cok guzel fıkır emeğıne sağlık

Eline sağlık canım çok cici olmuş:)) kuzu güle güle giysin:))sevgilerimle...

birtutamkekik Ayşegül Atılgan ,çok teşekkür ediyorum adaşım beğenmene sevindim :) Ayrıca kızım adınada teşekkür ederim..Sevgiler benden ..

selma tamer ,teşekkür ederim beğenmene sevindim :)

elif gündüz ,Çook teşekkürler Elifcim ,kızım adınada :)

Güzel kuzunun marifetli hamarat annesi 3 rakamı çok güzel değişik olmuş ben çok sevdim güzel fikrini canım.Tütülerinin içinde prensesler gibiydi maşaAllah Rabbim nazarlardan korusun mutlu sağlıklı ömrü olsun canımm emeklerine sağlık sevgilerimle..

Vişnap Macide , canimm kizim annesi adına teşekkürlerini gönderiyor sana :) Prenses gibiydi gerçekten , herşeyden önemlisi ne güzel bir anı olacak onun için..Güzel dualarin için Allah razı olsun..Sevgiler bizden sana :)

Ellerine sağlık çok güzel gorunuyo

Yorum Gönder