İslim Kebabı Tarifi





Herkese merhaba arkadaşlar...
Geldi gelecek derken Ramazanı yarıladık hayırlısıyla , kazasız ,belasız..Rabbime şükürler olsun ki Antalya da sıcaklık mevsim normallerinin altında gidiyor..Şuana kadar bunalmadık dersem yeridir..Hala daha klimasız oturabildiğimiz zamanlar oluyor..

Diğer yıllarda bu tarihlerde klimasız durmak çok çok zordu..

Mübarek ay , havalar güzel derken iftar  misafirlerimi ağırlamaya devam ediyorum .. Kalabalık iftar sofraları hepinizin sevdiği bir tablodur , benimde öyle ..Karadenizlilerin misafir perverliğide malumunuz :p

Patlıcan bizim evde çokça sevilen ve tüketilen bir sebzedir...İslim kebabıda tam bizim damak tadımıza uygun bir yemek..Birçok blogcu arkadaşım daha önce birçok kez  paylaştı ama olsun her yiğidin yoğurt yiyişi farklı değilmi :)
Daha önce BURADAKİ yazımda yağda değil tost makinasında kızartıp yaptığım tarifi paylaşmıştım arzu ederseniz bakabilirsiniz..

Akşam iftara davet ettiğim misafirlerime yaptım severekte yendi...Zaten maksat yemek değil ya neyse :)

Tarifine gelirsek..

Malzemelerimiz;
Ben 18 adet yaptım 7 patlıcan kullandım bu sayı patlıcanın boyutuna göre değişebilir..
300 gr. orta yağlı kıyma
1 adet soğan
4 adet domates
3 tane sivri biber
3 diş sarımsak
Tuz
Karabiber
Pul biber
Bayat ekmek
Bir tutam maydanoz
Yapılışı;
Kıymamızı bir kaba alıp ,   içerisine bir avuç bayat ekmek ekliyoruz..Soğanı da rendeleyip , tuz , karabiber , bir diş sarımsak rendeleyip maydanozumuzuda doğrayıp güzelce yoğuruyoruz ve resimde gördüğünüz boyutta köfte şekline getiriyoruz...

Diğre taraftan patlıcanları pijama şeklinde soyup uzunlamasına resimdeki gibi bir santim kalınlığında şeritler halinde kesiyoruz..
Yapacağınız sayı miktarını bu aşamada ayrlayabilirsiniz..Atıyorum 4 kişilik yapacaksanız kişi başına iki adetten 8 tane islim kebabı yapar..Biz 16 tane şerit patlıcan kesmemiz gerekiyor...Fazlası israf olmaması açısından bu şekil pratik oluyor..Ben misafirlerime bu şekilde sayıyla yapıyorum yemek artmasın diye :)

Şerit kestiğimiz patlıcanları tuzlu suda bekletiyoruz bir süre , acı suyu çıkması için..Sudan sıkarak çıkartıp kızgın yağda kızartıyoruz resimdeki gibi..

Diğer taraftan köfteleride az yağda kızartıyoruz ..

Kızarma işleminden sonra patlıcanları artı şekli yapıp ortasına bir köfte oturtuyoruz ve patlıcanları bohça gibi kapatıyoruz..Bir dilim domates ve biberi kürdana takıp kürdanı sardığımız patlıcana geçiriyoruz..Hepsini bu şekilde sarıyoruz..

Kalan domatesleri rendeleyip bir tencerede pişiriyoruz ..İçerisine 2 diş sarımsak , tuz , karabiber bir bardak  su ekleyip bu karışımı kepçe yardımıyla patlıcanların üzerine gezdiriyoruz..Üzerine folya kapatıp 250 derecedeki fırında pişiriyoruz..
Sonrası malum iftarı bekliyoruz tadına bakmak için :)
Yapmak isteyenlere şimdiden afiyet şeker olsun...









6 yorum:

Sevgili Ayşegül, İslim kebabı çok sevdiğim bir davet yemneğidir. bu hafta sonu davetimde inşallah bende yapmayı planlıoyorum. elinize sağlık ve bu arada hayırlı ramazanlar olsun hepimize.. sevgiyle kalın.

Şükran Ünal , Bende aynen senin gibi düşünüyorum :) Sunumu gayet güzel oluyor..Misafirlerine şimdiden afiyet olsun..
Sanada hayırlı ramazanlar , sevigiler :)

Büşra Kahveci , teşekkür ederim Canım :)

Ah bayılırımmmmm :) Afiyet olsun :)

Bademle Buduk , teşekkür ederim canım :)

Ahu , canım çok sevindim seviyor olmana ..teşekkür ederim :)

Yorum Gönder