İnsuyu Mağarası ( Burdur )



Öncelikle hepinize merhabalar..Tatilde olanlara iyi tatiller , gidecek olanlara iyi yolculuklar ,  Gidemeyenlerede Allah nasip eylesin inşallah :)
Daha önce BURADAKİ yazımda Eşimin memleketi Burdur'da  hafta sonu kaçamağı yaptığımızı , güzel güzel vakitler geçirdiğimizi ve Burdurdaki insuyu mağarasını ziyaret ettiğimizi yazmıştım..

İnsuyu mağarasının resimlerini paylaşacağımı yazmıştım , işte o resimler..

İnsuyu mağarası Antalya , Burdur karayolu üzerinde Burdura bağlı  doğa harikası bir mağara..Hemen ana yolun üzerinde olduğu için görmek , ziyaret etmek hiçte vakit almıyor.

Biz piknik amaçlı gidip o vesileyle de gezme şansı bulduk..İnsuyu mağarasının hemen yanında çamların içerisinde güzel bir piknik alanı var..Antalyanın sıcağından bunalanlar için birebir..Mangal yakmak yasak değil istediğiniz gibi yayılabilirsiniz :))

İnsuyu mağarası dediğim gibi doğa harikası..Resimlerde gördükleriniz güzelliğin sadece bir parçası..Ülkemizde böyle güzelliklerin olması çok , çok güzel..

İçerisinde fotoğraf çekmek yasak değil..Güvenlik kameralarıyla sürekli kontrol altında..

Mağaranın ilk girişinde sürkülasyondan dolayı müthiş bir üşüme yaşıyorsunuz , ilerledikçe vicudunuz o souğa alışıyor ve yaz sıcağında da olsa içerisi üşüyeceğiniz kadar soğuk..

Işıklandırma çok az ,  bazı noktalarda telefonlarımızın ışığıyla önümüzü görebildik..Zannediyorum ışık zarar verdiği için o şekilde..

Daha önceden mevcut olan 2 göl  kurumuş , sadece bir tanesi  duruyor onunda suyunun berraklığı beni mest etti..Bukadarmı duru , saf , güzel bir su olur..

Arkadaşlar bu güzelliği anlatmaya kelimeler yetmiyor..Yolu düşen herkesin görmesini şiddetle tavsiye ediyorum..Bu ülkede yaşayıp bu güzelliklerden mahrum olmamak lazım..

Giriş ücreti genelde olduğu gibi kişi başı 5 TL. Öğrenci 3 TL.

Mağara girişinde alışveriş yapacağınız , hediyelik eşya alabileceğiniz dükkanlar var..Karnınız açsa yada birşeyler içmek isterseniz cafe'side mevcut..

Hadi buyurun o harika görüntülere :) Makinam profesyonel bir makina değil ..Profesyonel gözle çok çok daha güzel resimler ortaya çıkacağına eminim :)

Not : En alttaki resim bahsettiğim göl ..Resmi internetten buldum suyun berraklığına dikkat !

Mağaranın terihçesi ve detaylı bilgi için BURAYA bakabilirsiniz..

















0 yorum:

Yorum Gönder