Burdur Gezimizden



Hafta sonu Burdur'a kayınvalidemlerin yanına gittik..Yaklaşık bir yıl oldu kalmaya gitmemiştik..Eşimin akrabaları  ,çocukluk arkadaşları , komşuları herkes orada..İki günde gezebileceğimiz kadar gezdik..Vaktimiz olduğunca ziyaretlere gittik..
Pazar günü insuyu mağarasının oraya pikniğe gittik ..Antalyanın sıcağının üzerine oradaki rüzgar ve serin hava beni mest etti :) Biliyordumki 3 ay boyunca görebileceğim en serin havayı ciğerlerimize cektik  çam ağaçlarının altında :)

Eşimin dedelerinden kalam eski ama şirin iki katlı bir bir evleri var yenice mahallesinde..Amca ,halalar hepimiz orada bir araya geliyoruz bazı zamanlarda..Kalabalık aileyi çok sevdiğim için bu benim için büyük bir keyif oluyor..






Bu erikler Burdurdaki evin hemen yanında..Balkondan uzanıp yenilecek kadar yakında , bizde efiyetle bol bol yedik :)






Buda evin manzarası..Şehre kuşbakışı biryerde :)





Ve bu manzaraya duyarsız kalmayan iki güzel çiçek :))



Buda kayınvalidemin çuvalın içerisini toprak doldurarak diktiği salatalıkları..Henüz çiçek aşamasındalar inşallah en kısa sürede afiyetle yenecek kıvama gelirler :)



Bu ayna eşimin Babaannesinin çeyizinden kalma bir ayna..Güzelliğine bakarmısınız ..Antikalara meraklı olan ben bunu görünce bitmiştim :) Nasıl bir el işçiliği var üzerinde..



Burdura yolunuz düşer ve serinlemek istersniz "Kayımoğlu " nun dondurmasından yemeden geçmeyin derim ben..Her çeşit dondurma yapıyorlar ama haşhaşlı dondurmayı ilk defa yedim ..Tadı nefisti..Zaten genel olarak dondurma nefisti ..Gece 11 de dondurma almaya gittik önümüzde en az 10 kişi vardı sırada :) Oturup yiyenlerde cabası..Burdurun en meşhur dondurmacısı , sorduğunuz herkes onaylayacaktır bunu zaten :) Bu arada kilosu 16 Tl. idi..





Burdur merkezden iki kare..Üstteki burdur müzesi..



Kızım ve Karya -Boncuk - tarzan -akol ablası :) Çok güzel oyunlar oynadılar beraber..Bu arada karya kaynımın kızı olur ..Maaşallah kızıma barbi bebek gibi :)





Buda pikniğe gittiğimiz insuyu mağarasının girişi ve içerisindeki muhteşem berraklıktaki göl..Ben hayatımda okadar berrak su görmedim....Mağara resimlerini ayrı bir konu açarak sizinle paylaşmayı düşünüyorum şimdilik bunlarla idare edin olmazmı :)

Bizim hafta sonumuz böyle güzel anılarla son buldu.. Umarım hepinizin hafta sonu aynı güzellikte geçmiştir :)

2 yorum:

Nasılsın tatlım :) Öncelikle hayırlı ramazanlar dilerim... Kalabalık aileyi ben de çok seviyorum. Çok güzel günler olmuş gerçekten. Fotografları da çok beğendim. Hele kuzuyu hele kuzuyu :)) Öpüyorum onu çok :)

Ahu iyiyim canım çok teşekkür ederim , umarım sende öylesindir ? :) SAnada hayırlı ramazanlar olsun ..Kalabalık ailede büyüyen çocuklar herzaman mutlulukla anar çocukluklarını :) Umarım benim kızımda öyle olur ..
Bizde sizi çok çok öpüyoruz , kızımlar birlikte :)

Yorum Gönder