Tuvalet Eğitimi Volum 2




Hepinize Mutlu , huzurlu , sağlıklı bir gün dileyerek başlamak istiyorum yazıma..
Daha önce ŞURADAKİ yazımda kızımın tuvalet eğitimine başladığımı yazmıştım..Bütün malzemeleri tedarik edip Bismillah demiştim ama 4 günden sonra pes etmiştim :) Bir ay sonra tekrar denerim diyerek rafa kaldırmıştım bu konuyu..
Şuanda tekrar başlamaya karar verdim ve ne olursa olsun bu sefer pes etmek yok dedim..Bugün 6. günümüz ama hala gözle görülür pek gelişme yok diyebilirim..
Bu süreçte şunu anladımki kızım 5 saat çişini tutabiliyor :) Nasıl öğrendim derseniz tam beş saat tepesinde çiş yapacak diye bekledim inatla :) Sonunda saat altı olup evde yemek olmadığını düşünüp pes edince mutfağa gittiğim anda 5 saatlik  çişini yaptı  , Hemde ne yapmak  :) Halıları yıkatmak için bu sürecin bitmesini bekelmekle isabetli bir karar  vermişim , Yıkanana kadar bakalım daha kaç kez silinecekler :)

Şuanda tuvaletinin geldiğini söylemiyor ama fark ettiriyor yüz şekli felan değişiyor yanındaysam o anda hemen yaptırıyorum ama yok kazayla başka bir odaya gitmişsem gerisini tahmin edersiniz :)

Alıştırma kilotlarından çok memnun kaldım düşünüp tasarlayanlardan Allah razı olsun :)
Bu süreçte en büyük zorluk çocuğu oturtturmak sanırım  :) vede yanında oturmak.. Birde bu konuda tecrübe ettiğim en önemli şey öncelikle Annenin kendisini piskolojik olarak hazırlaması gerekiyor ..Sabır noktasında normalde gösterdiğinin üç katı sabır gerekiyor..

Sonuç olarak sevmedim bu eğitimi ben :) Ruyalarımda bile kızımın eğitimiyle uğraşıyorum :) Dışarı çıkamıyorum düzen bozulmasın diye  ..Evdeki işlerim aksıyor bekleyeceğim diye..Ama bunların hepsi geçici olduğu içinde içim rahat..
Bana ağır geldi nedense bu süreç..Yordu beni..Bedenen yorulmadım ama beynen yoruldum nedense..Dedimye öncelikle anne kendisini hazırlaması gerekiyor bu sürece :) Neyapalım kızımın laz inadı bu konuda çok etkili :)

Alışacak , alışacağız beraber inşallah..Bu sürecide kızımla beraber yaşayarak öğreneceğiz..Sadece biraz daha sabıra ihtiyacım var..Benim gibi bu sürece başlayacak tüm annelere kolaylıklar diliyorum.vede bol bol sabırlar :)

Bü sereçte maddi manevi desteğini bizden esirgemeyen sevgili babamız Çağrı Akol Beyefendiye teşekkürlerimizi ve sevgilerimizi gönderiyoruz buradan :) Bizim güçlü kocaman babamız , canımız :D

Not ; Bu yazıyı yazana kadar abartısız 4 kez tuvalete oturttum kendisini ..Yapacak biliyorum ama malesef kendini tutuyor..

Aşağıdaki resim bu dönemde beraberce ençok oynamamızı istediği oyun..Renkleri hiç şaşırmadan kutulara yerleştiriyor..Çok önceden öğretmiştim bunları ona ama şimdi oynamayı daha çok seviyor :)



4 yorum:

Ferhat Bayram , zaman zaman zor gerçekten..Boşuna cennet ayakları altında değil ::)

Annelik zor zanaat. Ve de nankör. Büyüdüğü zaman sen ne yaptın ki benim için derse insan yıkılır. Bence çoğu zaman da öyle oluyor. Nedense tebessümle okudum bu postu. :) Sen küfür edebilirsin nasılsa duymam. :) İyi geldi sabah sabah.

İlhan Ucer , Estğ5 c. Küfür karakterim değil :) Aslında nekadar sızlansamda herzaman gülerim ağlanacak halime :) Yani sizinde gülmeniz sorun değil..Zaten arkadaşlarımla bu konuyu paylaşırken bizde gülüyoruz..
Allah herkese hayırlı evlat versin diyelim..İnşallah nankör olmazlar sadece anna babalarında değil vatan ve milletine karşıda ..

Yorum Gönder