Tuvalet Eğitimine Başladık !



Çocukluktan ölene kadar her dönemin ayrı bir eğitim gerektirdiği bir gerçek... Özellikle çocukların doğduğu andan itibaren her dönemleri ayrı bir olay :)
Doğduğu anda Anne sütüne ve kendine alıştırma dönemi..
 Sonrasında biberon ve ek gıdalara geçiş dönemi..
Daha sonrasında diş çıkarma  , yürüme , konuşma ve anne sütünden kesme olayları derken bana göre an çok korktuğum tuvalet eğitimi dönemi başlıyor..

Bugün itibarıyla eğitime start verdim..Okadar tedirginimki  bu süreçten sanki dünyanın sonu :)  Tedirginliğim çocuğun öğrenememesinden değil heryerin , halıların , koltukların çiş eğitimine dahil olmasından :)

İlk olarak internetten tecrübeli annelerin , eğitmenlerin yazılarını okumakla başladım..Aşağı yukarı herkes benzer şeyler uygulamış..Her çocuğun algılaması , alışı farklı olduğu için herkes çocuğuna göre metod seçmiş..

Geçenlerde bir arkadaşımız akşam çayına gelirken çocuğunun lazımlığınıda getirmesi bende filmi koparttı :) Babaannemizin aldığı müzikli lazımlık hiç kullanılmadan rafa kalktı :) Çocuğu nasıl alıştırırsan öyle gider sonuçta diyerek öncelikle klozet adaptörü alarak başlamak istedim..Tabii tuvalet eğitiminde olmazsa olmaz alıştırma kilotları..
Klozet adaptörünü sevsin diye pepee'li seçtik.. pepee hayranlığımız malum :)
Alıştırma kilodu 2 numara aldım tam olu..Kızım 15,5 kilo şuanda..Alıştırma klodunu skı almamak gerekiyormuş..Tabii bolda..
Telefonumun alarmınıda yarım saatte bir çalmaya ayarlatınca hazırlıklarım tamam oldu :)

Sabahtan itibaren uğraşıyorum ama hala sonuç alamadım..Alıştırma kilotları ıslandı bile ama hala kendi adıma başarı sağlanmadı :)
Kızımın en büyük problemi tuvalette oturmak..Daha doğrusu yerinde oturmak :) O yüzden bende banyoya bir oturak koydum ve o oturuken bende yanında oturup oyalamaya çalışıyorum :)Mini mini bir kuşlarmı dersiniz , pepee şarkılarımı  aklımıza ne gelirse söylüyoruz :)  Bütün günümüz banyoda geçecek gibi duruyor  :) İlk  günümüz baya gözümü korkuttu bakalım ilerleyen günlerde neler değişecek :) Buraya tarihe not olarak düşmek istedim..Her çocuğun alışma süresi farklı bakalım bizim cadı kaçgünde alışacak :)

(Bu arada kızım şuanda 27 aylık , sıcakların  başlamasını bekledim eğitim için..Düşünenler için not düşmek istedim . )

Not ; Şimdilik gece alıştırmayı düşünmüyorum..Gece bayaa süt içtiği için bazen gece bezini değiştirmek durumunda kalıyorum okadarki çiş yapıyor..Değiştirmezsem yatağına bile geçtiği oluyor..Bu durumda sabaha kadar çocuğu tuvalette tutmam lazım buda çok zor uyku düzeni bozulur..

Dua edin çabucak atlatalım bu dönemide :)
Sevgilerim...





4 yorum:

Canım gündüz ve gece aynı anda bezi bırakmak gerekli :) Çok önemliymiş bu. Ben alıştırırken her tuvalete tuvaletini yaptığında ufak bir sürpriz hediye veriyordum :) Çok işe yaradı :) Öpüyorum ikinizi de.

Ahu , canım benim kızımmın gece uykusu 12 saat bilemedin 11..Bu saat içerisinde 3 biberon süt içiyor..Gece çişi gündüzden fazla diyebilirim..Bende araştırdım onu zamanla alıştırın diyorlar , ikilemde kaldım şimdi :) Her çocuğun eğitimi alması farklı , belki senin kızın gece az çiş yapıyordu :)

Bizde seni ve prensesi çok öpüyoruz :)

Allah kolaylık versin demek istiyorum öncelikle :) Uzun zamandır görüşemiyoruz Ayşegül :) Özledim seni ne yalan söyleyeyim :) Bana da sıra gelecek o günler :) İnşallah başarılı olursun ve oluruz diyeyim :) Kendine çok iyi bak görüşmek üzere :)

#merve , canım nerelerdesin ? aynen bende seni özledim ne güzel sohbetler ediyorduk..Senin bebişte yakında aynı yollardan geçecek..Hayırlısıyla dünyaya gelsin , hayırlı evlat olsun inşallah..Sevindim yazmana canım fırsat buldukça ses ver :)
Çok çok öpüyorum :)

Yorum Gönder