Fasülye Turşusu ve Tavada Mısır Ekmeği







Herkese merhabalar arkadaşlar..Gününüz aydın , haftanız bol bereketli ,kazasız , belasız geçşin inşallah..
Bloglar yavaş yavaş tatil moduna girme aşamasında..Giriş çıkışlardan ve yorumlardan bunu  görmek mümkün :) Yaz dönemilerinde butür duraklamalar olur ama sorun değil , nasılsa kışa tekrar aktif olur insanlar :)
Bugün sizlerle bir süre önce yaptığım ama henüz paylaşma fırsatı bulduğum karadeniz menümü paylaşacağım :)
Fasülye turşusunu daha uzun süre saklamak ve şehir dışına gönderimi kolay olsun diye bu şekilde yapıyoruz..Benim turşularım Tarabzondan geliyor kargoyla :) Annem ve ablam sağolsun kendi bahçelerinden doğal ,  lezzetlimi lezzetli fasülyelerinden yapıyorlar bunları..
Eşim beni tanımadan önce bu lezzeti hiç tatmamış ama artık benden daha çok seviyor :) Bir keresinde bu turşulardan kermese götürmüştüm hayır olsun diye..Eşime söyleyince baya kızmıştı bana turşularımı nasıl götürürsün parasını verseydin diye :) Okadar değerli onun için anlayın :) Özellikle annemlere turşu siparişi veriyor..

Mısır ekmeğinide Pratik olsun diye bu şekilde yapıyoruz biz..Biz derken ben annemden öğrendim bu şekilde yapmayı.. Onun eline su dökemem ama yokluğunda mahrum kalmamak adına yapıyorum işte :)
Daha önce BURADA ayrıntılı paylaşmıştım tarifini o yüzden burada yazmıyorum nasıl yaptığımı oradan  bakabilirsiniz :)

Fasülye turşusunun yapılışına gelirsek..

Öncelikle şişenin kapağını yavaşça açıyoruz ..Ekişidiği için bir anda içerisindeki su etrafa fırlayabilir :) Sonra şişeyi ortasından bıçak yardımıyla kesip turşularımızı bir kabın içerisine alıyoru..Temiz suyla yıkayıp fazla suyunu akıttıktan sonra üzerine kettle 'da kaynattığımız sıcak suyu ekleyip bu şekilde  15 dakika bekletiyoruz..Bu işlemi yapma sebebimiz , turşunun fazla tuzunu almak ve ekşiliğini biraz gidermek..Siz bu haliyle seviyorsanız sıcak suda bekletmeyebilirsiniz..

Sıcak suda bekleyen turşuları soğutup elimizle güzelce suyunu sıkarak başka bir tabağa alıyoruz..Resimdeki gibi suyunu sıkıp küçük parçalara bölünmesini sağlıyoruz..

 Diğer taraftan bir tencere yada tavaya 2 baş soğan ve 2 domatesi istediğiniz büyüklükte doğrayıp sıvı yağ ekleyerek soteliyoruz..

Kavrulan soğanların içerisine elimizle sıktığımı turşularıda ekleyerek kavuruyoruz..Bu kavurma işlemini bir müddet devam ettiriyoruz ki soğanlara turşular birbiriyle özleşşin..Belirli aralıklarla karıştırıp bu işlemi yapabilirsiniz..

Sonrasında ister sıcak ister soğuk şekilde tüketebilirsiniz..Kalan turşu kavurmasını dolapta saklayıp yarın ki günde yiyebilirsiniz..Fasülye turşu kavurmasını mısır ekmeğiyle tüketmenizi öneririm :) İkisi bir arada gayet lezzetli oluyor..

Yapmak isteyenlere şimdiden afiyet şeker olsun :)

Not ; Aşağıya  yapılış aşamasına göre resimleri ekledim  ..
























3 yorum:

Vişnap Macide , canım eşleri kırmayalım :) Tamam pervane olsun ama fazlada kıvrandırma :)

Ellerine sağlık arkadaşım... Harika bir lezzet.. Sevgilemi bırakıyorum....

Aşk-ı Züleyha , Teşekkür ederim canım güzel düşüncen için..Sevgilerini aldım kabıl ettim , aynısını bende sana gönderiyorum :)

Yorum Gönder