CocoStar Kurabiye




Herkese merhabalar..
Bana göre hala yasta olduğumuz günlerdeyiz..Tarifsiz üzüntülerdeyim..#Soma faciasından sonra 4 gün tv ye yapışık yaşadım neredeyse..Her an güzel haberler gelmesi ümidi ve duasıyla ..Ama malesef saatler geçti ve acı katlanarak devam etti :(

Tüm şehit kardeşlerimin ailelerine sabırlar diliyorum tekrardan ..Acı büyük, acı tarifsiz , acı çaresiz !! Sonrasında söylenenler , yaşananlar bana göre çok ayıp ve ölen kardeşlerime saygısızlıktı ..Söylenecek okadar şey , kızacak okadar çok konu var ki ama değişen birşey olmayacağı için bu konulara girmeyeceğim..


Bu kurabiyenin daha pratik olanını ,yani browni kurabiyeyi daha önce BURADAKİ tarifimde vermiştim isteyen bakabilir..
Cocostar kurabiye browni kurabiye hamurundan yapılan , içi hindistan ceviziyle dolan bir tarif..

Nasıl yaptığıma gelirsem..

Malzemeler:
250gr margarin (oda sıcaklığında)
2 adet yumurta
2 küçük kahve fincanı şeker
1 çay bardağı sıvıyağ
2 çorba kaşığı kakao
2 paket vanilin
1 paket kabartma tozu
2 paket hindistan cevizi
aldığı kadar un

Şerbeti İçin:

1,5 su bardağı süt (büyük su bardağı )
1 su bardağı toz şeker ( Büyük su bardağı )

İçi için ;
1 Su bardağı hindistan cevizi
1,5 kahve fincanı pudra şekeri
1 Yumurta akı

Yapılışı ;
Hindistan cevizi , pudra şekeri ve yumurta akı hariç diğer malzemeyi yoğurup kulak memesi kıvamında yumuşak bir hamur yapıyoruz..

Diğer taraftan bir kaseye bir bardak hindistan cevizi,pudra şekeri ve yumurta akını ekleyip güzelce karıştırıyoruz (hindistan cevizinin her yeri ıslanana kadar )..

Elimize hamurdan cevizden biraz büyük parçalar alıp içini elimizle açıyoruz ve içerisine hindistan cevizi karışımını dolduruyoruz ve kapatıp yuvarlak şekil veriyoruz..

Hepsini bu şekilde yaptıktan sonra 180 derecede ısıttığımız fırında kurabiyeler sertleşene kadar pişiriyoruz..

Kurabiyeler pişerken süt ve şekeri büyük bir kasede şeker eriyene kadar güzelce karıştırıyoruz..Ama kesinlikle sütü ısıtmıyoruz..

Kurabiyeler pişince bir paket hindistan cevizini tabağa boşaltıyoruz..Pişen Kurabiyeyi önce süte sonrada hindistan cevizine batırıp tekrar tepsiye diziyoruz..

Hepsini bu şekilde yaptıktan sonra kalan sütü kurabiye tepsisine döküyoru , kalan hindistan cevizlerini de kurabiyelerin üzerine döküyoruz..

Soğuduktan sonra afiyetle yiyebilirsiniz..

Bu tarifi ben beğendim..Hem pratik , hemde görsel anlamda çok güzel görünüyor..Misafirlerinize hiç çekinmeden yapabilirsiniz ..

10 yorum:

Çok güzel görünüyor. Olsada yesek:))))

Çok şirin görünüyor bunlar

Sorma Ayşegülüm inan ruh dünyam allak bullak oldu üzüntüden.Ölenler zaten canımızı yaktılar ya arkalarından yapılanlar yazılanlar Milletce iki ayrı gruba ayrıldı Türk Ulusu:(Hiç bir iktidar döneminde ben böyle karşı zıt birbirini yiyenleri görmedim.Bizler ki bizleri hep acılarımız birleştirirdi.İnan gidişatı hiç iyi görmüyorum yazık olan yeni yetişen gençliğe oluyor.Umarım memleketimiz yine eski rahat günlerine döner.Ölenlere Rabbimden Rahmet diliyor geride kalan yakınlarına da sabırlar diliyorum.Canımm kurabiyen harika olmuş hindistancevizli lezzetleri çok severim bir ara yapmak istiyorum bu nefis tarifini ellerine sağlık tatlım sevgilerimi bıraktım.

Evet 3 günlük yasla bütün sorunlar bitti zannediyorlar. Ateş düştüğü yeri yakıyor. Onlarca ana , baba, eşler, çocuklar kaldı geriye hem de hiçbir yaşam güvenceleri olmadan. Hepsi ışıklar içinde yatsınlar. Diyetteyim onun için sadece bakıp geçtim. :) Eline sağlık.

acımız büyk ama hayat devam ediyor işte:(( harika görünüyor ellerine sağlık

Kadriye , yakın olsaydık gönderirdim :)

Vişnap , aminn canım .başkada söylenebilecek kelime kalmadı :(

Kurabiye yi beğenmene sevindim ,umarım yapıncada hoşuna gider..Sevgiler :)

İlhan abi ,okadar haklısın ki !

Bu kurabiyecikler kanımıza girip diyet bozduruyor işte :) Teşekkür ederim ...

Funda Öztkn ,Aynen acı büyük,acı tarifsiz :(

Teşekkür ederim ,beğenmene sevindim :)

Yorum Gönder