Fırında Çipura & Çipura Buğulama





Herkese merhabalar..Bugün kendi adıma güzel bir pazar günü geçirdik..Eşimin izinli olduğu hergün benim için güzel aslında :)
Güzel bir kahvaltıyla başladık güne ..Bütün hafta boyunca beraber kahvaltı yapmadığımız için pazar kahvaltıları çok çok özel bizim için :)

Bugün balık yapmak hiç aklımda yoktu..Taki reale gidip balık kokusu alana kadar :) Bir anda kendimizi balık reyonunda balıkları incelerken bulduk..Balık sezonu olmadığı için kısıtlı balık olsada real de herdaim taze balık bulmak mümkün..Antalyada yaşayanlara real'in balık reyonunu tavsiye edebilirim..İstediğiniz gibide temizliyorlar , size sadece yıkamak kalıyor..

Aslında sarı kanat' da aklım kalsada kızımı düşünerek kılçığı az olsun diyerekten çipura tercih ettik..
Yaz olduğu için tavada , yağda pişirmek ağır olur dedim ve fırında yapmaya karar verdim..Eşim buğulama sevmediği için olmaz felan desede  balıkları kişiye özel pişireceğim için onunkini sade yapacağım diyerek ikna ettim :)

Kısacası sıcağı sıcağına balığı paylaşıyorum sizlerle..Yemeğimizi 7 gibi yedik , mutfağı toplayıp notebook'umun başına geçtim diyebilirim :) Kızımıda babası mışıl mışıl uyuttu değmeyin artık keyfimize :))

Nasıl yaptığıma gelelim isterseniz :)

Balığımı herzamanki gibi bir kabın içerisinde yıkayıp o suyu kamkatımızın dibine döktük doğal gübreleme adına ..( Bu konu hakkında  daha önce BURADA uzun uzun yazmıştım bakabilirsiniz )

Sonrasında balıkları tuzlayıp sırtlarından her iki taraftan da bıçakla şeritler kestim , içinin kolay pişmesi adına..

Folyoyu tezgaha serdim balığın bir tarafını tereyağlayıp çevirdim ve diğer tarafınıada resimde gördüğünüz henüz memlektten yeni getirttiğim Trabzon tereyağı sürdüm..Bunu yapmamızın sebebi altı yapışmasın yerken zorlanmayalım diye..
..
Ben aslında iki şekilde yapmış oldum balığı..Birisi buğulama şekli , diğeri sade ızgara şekli..

Izgara şekli yaptığımı resimde gördüğünüz gibi sade tereyağ sürüp folyoyla sardım , sebzelerinide ayrı bir folyo içerisinde yaptım..

Buğulama şeklinide yine resimde gördüğünüz gibi balığın  üzerine soğan , domates, ve biber ekledim..Ben büyük sevdiğim için sebzeleri büyük doğradım , Siz kendi damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz..

Sebzelere çok az tuz , bir miktar tereyağ ve karabiber , ekleyip onuda sarıyoruz ve kanarlarını kapatıyoruzki pişerken sebzelerin suyu dışarıya akmasın ..

Ben 3 şekil pişirdim aslında..Kızıma sade domates ve soğanlı , biberler acı olduğu için ona eklemedim..Kendime domates soğan ve biberli..Eşimin balığınıda sade pişirip diğer sebzelerini resimdede gördüğünüz gibi ayrı folyonun içerisinde pişirdim.. Yapmak isteyenlere fikir olsun :)

Not : 200 derecede yaklaşık 45 dakika pişirdim..Pişmeye 5 dakika kalarak resimdeki gibi balıkların üzerini açarak kızarmalarını sağladım..

Sonuç olarak hiç folyodan çıkarmadan direk servis tabağına aldım balıkları soğumasınlar diye..O şekilde orjinal haliyle lüplettik :))


Tüm balık seven yada sevmeyen takipçilerime sevgi ve saygılarımla ...Sevgiyle kalın canlar..





















3 yorum:

ÇAğrıhan Koçpınar , teşekkür ederim :)

Elinize sağlık..bende aynı bu şekilde yapıyorum ve harika oluyor..Galiba hemşeriyiz..bende Trabzonluyum..sevgiler

Yorum Gönder