Balık Temizleme Suyunu Değerlendirin











Herkese hayırlı sabahlar ,Hayırlı pazarlar değerli arkadaşlarım..Yine nasıl geçtiğini anlamadığımız bir haftayı geride bırakıyoruz..Umarım hepinizin pazarı günü güzel geçer...

Başlıktan pek birşey anlamamış olabilirsiniz hemen ayrıntıları yazayım.. Balıkları gerek kendimiz temizleyelim gerekse balıkçıda temizletelim fark etmez..Tabii bu konuda daha güzeli kendimizin temizlemesi..Hamsi yada pullu balıkları temizlemek güç olabilir ama özellikle palamut türü uğraş istemeyen balıkları kendim temizliyorum..Çünkü balığın herşeyini seviyorum temizlemesini bile :)

 Şimdi balığımızın kafasını kestik , içinide temizledik bunları bir poşetin içerisine atın (nedenini yazacağım) Önceden balıkları yıkayacağınız leğene biraz su doldurun ve temizlediğiniz balıkları içine atın..Bu suyun içerisinde balıklarınızın kanlarını güzelce yıkayıp başka bir süzgeç yada leğene alın..Kanları yıkadığınız suyu sakın dökmeyin işte bize lağzım olan madde o !

Balıkları yıkadığımız ilk suyu balkonunuzdaki çiçek yada yetiştirdiğiniz maydanoz , dereotu benzeri yeşilliklerinizin saksılarına eşit şekilde pay edin..Ama bunu yaparken direk köklerine dökmeye özen gösterin çünkü yapraklarına balık pulu fln. yapışabilir.. diyeceksinizki bu ne işe yarar.. Arkadaşlar bu doğal bir gübredir..her balık temizleyişinizde aynı işlemi yaparsanız çiçeklerinizde yada yeşilliklerinizde zamanla fark görecekseniz..Normal gübre atmış gibi gür olacaklardır..

Çiçeklerinize yada diğer yeşilliklerinize hiçbir zararı yoktur..İstediğiniz miktarda kullanın.. Koku yaparmı diye düşünmeyin kesinlikle kokmaz ..Toprak herşeyin kokusunu alır yazmama gerek yok sanırım.. Ev içerisindeki çiçeklerinizede kullanabilirsiniz çok hafif koku olabilir ama birkaçgünde geçer ..Normal su verdikçe o kokuda kalmaz..

Şimdi başta yazdımya balık kafalarını yada temizlediğiniz iç
bölgelerini bir poşete alın diye.. Arkadaşlar bunuda kesinlikle atmayın bahçenizde bulunun meyve benzeri ağaçlarınızın dibine gömün..Buda organik gübre görevi görecektir..Bu işlemide istediğiniz miktarda yapın kesinlikle hiçbir zararı yoktur..

Hani balık suyunu balkondaki çiçeklere dedikya aynı suyu meyve ağacı diplerine yada bahçedeki çiçekleriniz içinde yapabilirsiniz.. Ben kullanıyorum açıkçası çokta verim alıyorum..Balkonumdaki maydanozlarım o sayede gür ve gübreli gibi oluyor..

 Bizim memlekette balıkhanelerden eski ezik hamsileri kova kova alıp meyve yada fındık diplerine gömerlerdi eskiden gübre işlemini bu şekilde hallederlerdi.. Şimdi balık azalıp yemeye ancak yettiği için o işlem pek yapılmıyor..
Deneyin bana dua edeceksiniz :)

Bir doğal gübre şekli daha anlatayım bilmeyenler için.. Arkadaşlar mutfakta yemek yaparken domates ,patates, biber , patlıcan , soğan aklınıza ne gelirse çöpe gidecek sebzeleri ayrı biriktirip bahçesi olan yada köyde yaşayan kişiler bunları toprağa gömebilir..Çöpe atmaktansa her yapılan yemeğin kabuklarını bu şekilde biriktirebilirsiniz.. Hani belediye çöplerini o şekilde yaparya bir kamyon çöp bir kepçe toprakla bastırılır.. Aynı şekilde sizde mini bir çop biriktirme çukuru yapıp birkaç ay sonra çürüyen çöpleri toprağıyla birlikte meyve , çiçek yada yetiştireceğiniz sebzeler için organik gübre olarak kullanabilirsiniz..

 Benim paylaşacaklarım bu kadar arkadaşlar..Umarım sizlere faydalı bir bilgi olmuştur..

6 yorum:

tebrik ediyorum valla, hiç aklıma gelmemişti...

Harikasın :) 40 yıl düşünsem aklıma gelmezdi desem :))

anne kaleminden herzaman blogcuların birbir fikirlerine ihtiyacı var değilmi :)Faydalı olduysa ne güzel :)

Ahu İlk hangi lazın aklına gelmiş bilmiyorum ama bende çok faydasınıgördüm :)

Harika bir fikir,ileride ben de bunu blogda öneriler içinde ekleyebilirm.Sevgilerimle:)

bahceperisi , eklediğinde banada bildirirsen sevinirim canım :) Beğenmene sevindim..

Yorum Gönder