Bu Köşe Laz Köşesi :)



Sıcacık havaların hakim olmaya başladığı  ülkemin sıcak memleketinden herkeslere merhabalar..Bloglarda bahar yorgunluğu devam ederken aynı yorgunluk benim blogumada sirayet etmiş durumda :) Zira yazasım gelmiyor , konu aklıma gelmiyor , konu çıkmıyor ne derseniz diyin işte :)

Birkaç ay önce Trabzona Annemlerin yanına gitmiştim..15 gün kadar kaldım ve döndüm..Dönüşte resimler paylaşmadığımı fark ettim..Uzun zaman geçti ama Trabzondan kalan resimleri paylaşmak bugün nasip oldu işte ..

Aşağıdaki kiviler ablamın bahçesinde yetişiyor..resimleri geçen yıl çekmiştim ama paylaşmamıştım..Bu senede aynı görüntüler mevcuttu o yüzden yeniden çekmedim ..








Elmalar bahçemizde yetişen doğal elmalar..Tarım ilacı kesinlikle kullanılmadığı için yere düşenleri annem elma kurusu yapıyor BURADA detaylı bahsetmiştim ...




Kestaneler tamda benim gittiğimde zamanıydı. Çokça kestane ağacımız var annem bunları benim için toplamıştı..Yaklaşık 4 kilo filan vardı..Bunları tek seferde toplamış..Hergün bukadar topluyormuş..Abime , ablama herkese gönderiyormuş.. Benim içinde suda haşlayıp kabuklarını soyduktan sonra dondurucuya atarak saklamıştı bayaa..Zaten kestane sadece o şekilde uzun süre saklanabiliyor ..Mmmm şimdi olsada yesek :)


<


Halamın evi 2 daire üzerine , 6 odalı , 2 mutfaklı 2 banyolu , 2 kocaman bolkonlu bir ev..Buda balkonlarının birini mini seraya çevirmiş onların resmi.. Eski eletirik süpürgesinin kazanını bile değerlendirmiş..Hemde kara lahana dikmiş :) Karadenizli olduğu nekadarda belli değilmi ? Hem ilginç saksısı hemde kara lahana dikmesinden :)








Buda annemin amcasının evi..Kendileri rahmetli olalı çok oldu ama hala çocuklarından birisi bu evde yaşıyor..Bu ev tahminimce 40 yada 50 yıllık vardır..Görünüşü nekadar güzel değilmi :) Kapının üzerinden asılanlar ne diye merak edenler için yazıyorum :) Bizim oralarda taze fındıkları bu şekilde file çuvala koyup asarlar..Dış yeşil kabuğuyla kurur ve çok lezzetli olur..Kışın alıp ayıklayıp yeriz..Çok lezzetli olur çook :)




Bunlarda gelirken Trabzondan aldığım dolap süsleri..Hamsileri çok çok beğendim onları ablam almış bana :)





Son olarak kızımın resimleri var :) Kalem aşkını Trabzonda keşfettim kızımın..Okula giden ablaları ders çalışınca oda onlara özendi tabii :)

Diğer resmi paylaşma nedenim...Kızımın üzerinde oturduğu küp..O küp yüzyılı aşkın süredir var olan büyük dedemin sirke küpü..Rahmetli anneannem 89 yaşında vefat etti..(bu arada anneannem babamın büyük halası yani bizim evin kızı )Anneannem çocukluğunda babam o küpte sirke yapardı diye anlatırdı..Ondan dahada önceye ait..
Yukarıda paylaştığım otantik evden bizimde iki tane vardı..Dedemle babaannem amca çocukları ve dedem iç güveysi gidince büyüklerden bize o şekilde 2 ev kaldı..Şimdi birisi yıkık diğeride yıkılmak üzere..Normal betonarme eve 89 yılında taşındığımız için artık kullanılmadı..

Bekarken bahsettiğim eski evimizin çatısına çıkıp o küpü almıştım..Herkes unutmuş meğer orada olanları..O şekilde küçüklü büyüklü birçok küp , bakır eşyalar çıktı..tabii ben çıkarınca herkes almak istedi onları..Babam izin vermedi hepsi burada kalsın burası baba evi dedi ve hepsi bizim evde kaldı..
Ben o küpü çatıdan zar zor indirdim çok ağırdı ..Eve taşıyana kadar canım çıktı :) Sonra küpü güzelce yıkayıp salonumuzun köşesine koydum..Yaklaşık 10 yıldır aynı yerde duruyor şuanda..Umarım bizden sonraki nesilde kıymetini bilip saklar onları..





Paylaşacaklarım bunlardan ibaret canlar..Memelekete gidip geldim bu resimleri eklerken :) O kestaneler şimdi yenmezmiydi :) Doğal miss miss :)

Sevgi ve muhabbetlerimle ..



9 yorum:

Allah Razı olsun ne güzel paylaşımlar sanki oralara gittim geldim gibi oldu. Annem babamda Tabzonlu onlar gider gelirler ben bilmem hiç gitmek nasip olmadı.
Akrabaların çoğu Adapazarı'nda oraya bile gidemiyorum. Anaokulunu bırakamıyorum bahaneler çok nasip olmadı bi türlü..
Bende isterdim böyle güzel paylaşımlar ama maalesef yok :(

MaaşaAllah kızını Allah size bağışlasın iki cihanda onunla iftihar edersiniz inşaAllah çok sevimli kucağıma bastırasım geldi..
Allaha emanet olun..

Emine Kaya , canım yaz tatilinde filan git en azından..Akrabalarında varsa çok daha iyi rehbere ihtiyacın olmaz :) İnşallah gidersin canım..Çocuklarına memleketini tanıt ata yurtlarını bilsinler :)

Kızım adınada teşekkür ederim ..Güzel duana aminn diyorum..Allah razı olsun cümlemizin evladı hayırlı olsun inşallah..

Sende Allah'a emanet ol..

Şeker kuzuyu çok çok öperim annesi.MaşaAllah çok tatlı.Ayşegülümmm gitmeme sayılı günler kaldı benim de .Yoksa içim giderdi fotğraflarda gördükçe canımm kocaman sevgilerimle.

Kivilere hayret ettim. Karadenizin ikliminde her şey yetişiyor. Doğa da nefis. Hele o ev. İnsanın orada kanı değişik. Ufak abla da çok şeker allah bağışlasın.

Vişnap Macide , ben şuanda sana özeniyorum.. Bu mevsmde karadenizin tadına doyum olmaz..heryer yeşillikler içinde..Off off :((

Kızımda seni çok öper ablası , teşekkür ederiz :)

Ilhan Ucer , abi bilgin vardır sanırım şuanda piyasadaki kivilerin çoğunluğukaradenizde yetişiyor..Özellikle rize tarafı bu konuda en çok üretim yapan yer..Napsınlar fındık ve çay para etmeyince onları söküp yerine kivi diktiler..Karadenizde zeytin yetiştiremedik sadece :)

Değişiyor , insanın herşeyi değişiyor orada..Temiz hava ciğerleri patlatacak neredeyse ..

Kızım adınada teşekkür ederim cümlemizin evladını Allah bağışlasın..

Ne kadar güzel şeyler paylaşmıssın .Memleket hasreti olanlar için bu paylaşım eminim çok iyi gelecektir:)Bu arada kızın çok tatlı maşallah allah nazardan saklasın canım

Büşra Kahveci , teşekkür ederim canım güzel yorumun ve kızım için yazdıkların için..Amin inşallah..

Yorum Gönder