Bayram Tatiliniz Kabusa Dönmesin

Bayram tatiline sayılı günler kala herkes tatil planlarını yapmış tatile çıkmadan önceki son hazırlıklarını da tamamlamak üzere. Bir kısmımız otobüs yolculuğunu tercih ederken, bazılarımız kendi arabalarıyla tatile çıkmayı tercih edecektir. Büyük bir çoğunluğumuz ise hem sayılı gün olan tatili yollarda geçirmemek için uçak yolcuğunu tercih edecektir.

Uçak yolculuğunun hem zamandan tasarruf ettirdiği bir gerçektir. Anacak tatil başlangıçlarında ve bitişlerinde havaalanlarında oluşan yoğunluk, metrelerce uzayan giriş kuyrukları hemen hemen hepimizin kabusudur. Vaktinde alanda olsanız bile bu yoğunluk yüzünden uçak saatini kaçırmanız olmayacak şey değil.


Böyle bir mağduriyet yaşamak istemiyorsanız, dikkat edeceğiniz birkaç nokta ile dört gözle beklediğiniz bayram tatilinizin sıkıntı ile başlamasını engelleyebilirsiniz. Her ne kadar dış hat uçuşlar için uçağın tarifeli kalkış saatinden iki saat önce, iç hat uçuşları için bir saat önce havalimanında bulunmanız tavsiye edilse de daha erken alana varmanız doğru olacaktır.

Kapılarda oluşan yoğun kuyruklara takılmadan rahatça geçiş yapabilmeniz için anlaşmalı havalimanlarında TAV Passport Hızlı Geçiş özelliğini kullanmanızı öneririm. Şimdilik sadece Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali’nde (“Terminal Binası”) belirlenen E-1 kapısı ve Pasaport noktalarından (Dış gidiş), İstanbul Atatürk Havalimanı dış hatlar geliş, İstanbul Atatürk Havalimanı iç hatlar güvenlik noktası, Ankara iç hat güvenlik noktası, İzmir iç hat güvenlik noktasında hizmet veren TAV Passport Hızlı Geçiş özelliği diğer havalimanlarında da çok yakında kullanılmaya başlayacaktır.
Bazı bankaların müşterilerine ücretsiz sunduğu bu ayrıcalıktan faydalanmak için hemen harekete geçmenizi öneririm. Uzun kuyruklara takılmadan, geçişinizi yaparak keyifli bir yolculuk yapabilmek bir tık ötenizde.

Şimdiden keyifli uçuşlar ve iyi bayramlar dilerim.

1 yorum:

İyi tatiller ve iyi bayramlar canım arkadaşım kocaman sarıldım kendine iyi bak.

Yorum Gönder