Altın Yüzükte Ayar Nedir?

Doğada bulunan kıymetli madenlerden biri olan ve insanlık boyunca değerini sürekli olarak koruyan altın her zaman bir yatırım aracı ve maddi anlamda da sağlam bir liman olarak görülmüştür. Önceki çağlarda sadece soyluların kullandığı ancak zaman içerisinde halk tabanına da yayılmaya başlayan altının zaman içerisinde değerinde bazı değişmeler yaşanmıştır.

Bu değişmeler kimi zaman küresel ekonomik dengelerden kaynaklansan da temel olarak altının saflık derecesinden kaynaklanır. Bugün dünya üzerinde altında, altın yüzük, kolye, küpe, düğme, bileklik gibi çok farklı takı ürünleri imal ediliyor. Ve dikkat edildiğinde aynı ağırlığa sahip altınların farklı değerlere sahip olduğu görülür.
Altının saflığı yani değeri ayara olarak ölçülür. Piyasa da bulunan altınlardan en büyük değere sahip olan 24 ayar altının en saf halidir. Dünya üzerinde gerçek anlamda saf altın bulunmaz. En saf altın bile %0 999,9 saflık derecesine sahiptir. Bir altın yüzük, bilezik gibi takılarda ayar derecesi ne kadar artarsa fiyatta aynı paralellikte artar.
Altın Yüzük Fiyatları
Altından üretilen takıların fiyatı belirlenirken baz alınan temel kural altının ayar derecesidir. Buna ek olarak da işçilik, tasarım, değerli taşlarla süslenip bezenmesi, ağırlığı gibi kurallara da dikkat edilir. Bugün piyasa üzerinde bayanlar için 180 TL’den başlayan fiyatlarla altın yüzük bulmak mümkün. Aynı şekilde internette de http://www.sukrankoc.com/altin-yuzuk adresinden de yüzlerce çeşit yüzüğü uygun fiyatlarla bulmak mümkün.

0 yorum:

Yorum Gönder