Tarçınlı Tavuk Göğsü





Herkese hayırlı cumalar dileyerek yazıma başlamak istiyorum...Kaçgündür Suriye ve Mısırdaki  katliamları takip ediyorum ve acaip moralim bozuk herkes gibi..Rabbim Müslüman kardeşlerimin yardımcısı olsun..Elimizden sadece dua etmek geliyor , İnşAllah en kısa sürede durur bu vahşet..

Bu sütlü tatlıyı ramazanda arkadaşımıza iftara giderken yapıp götürdüm..İftarı beraber yapacağımız gurup sütlü tatlı yanlısı olduğunu bildiğim için böyle bir tercih yapmıştım...

Bu yaptığım yalancı tavuk göğsünü normalinden ayıran tek şey muahallebisini pişirirken bolca tarçın kullanmam oldu..Normalde üzerine çok yakıştırırım sade yapıldığında..İçerisine girersede hoş bir tat vereceğini düşünerek denemek istedim..Çokta yakıştı bence :)

Nasıl yaptığıma gelirsek...

Malzemeler;
Yarım paket margarin veya eşit miktarda tere yağı
5 dolu yemek kaşığı un
5 su bardağı süt
2 paket vanilya
1 yemek kaşığı tarçın
1,5 su bardağı şeker (damak tadınıza göre azaltılıp çoğaltılabilir )
Sosu için ;
1 paket çikolata sosu veya kakaolu puding ( üzerinde yazan miktardan yarım bardak az sütle pişirelim )

Yapılışı ;
Tere yağı veya margarini tencerede eritiyoruz ve unumuzu ekleyip kokusu çıkana kadar yağda kavuruyoruz..( Kokusu denince un kokusu çıkana kadar , çiğ tadı kalmaması adına ) .

Kavrulan unun içirisine sütü ekleyip çırpıcıyla hızlıca karıştırıyoruz ki topaklanma olmasın..

Sürekli karıştırarak pişirmeye başlıyoruz.. İçerisine şekeri ve tarçını ekliyoruz bu aşamada ve fokurdayıp koyu kıvam alana kadar kısık ateşte pişriyoruz..Pişmeye yakın vanilyasını da ekleyip ocaktan alıyoruz..

Bu aşamada blender veya mikser yardımıyla pudingimizi yaklaşık bir 7-8 dakika çırpıyoruz..Bunu sakız kıvamı alması için yapıyoruz..İsteğinize ve sabrınıza göre bu süre uzayabilir :) Bu şekilde kıvamı tam oluyor bence...

Sonra borcama sıcak şekilde döküyoruz tavuk göğsümüzü..

Sonra ikinci aşamaya geçiyoruz  yani sosuna..
Ben çikolata sos kullandım ve herzamanki gibi mikrodalga fırında pişirdim..Mikro dalga fırında pişirmek için mikro dalga fırına uyumlu derin bir kaseye paketin üzerindeki miktardan yarım bardak az süt döküyoruz ve çikolata sosu içerisine boşaltıp çırpıcıyla güzelce çırpıyoruz..

Buşekilde mikrodalgayı 5-6 dakikaya yüksek ısıda ayarlayıp pişmeye bırakıyoruz..6 dakika sonunda çıkarıp tekrar çırpıcıyla karıştırıyoruz ve 5 dk. daha pişmesi için mikrodalgaya koyuyoruz..Bu aşamada sürekli bakıp taşmamasına dikkat edyoruz..Taşma aşamasına gelince zaten pişti demektir alabilirsiniz mikrodalgan :) Bu şekilde başında beklemeden dibi tutmadan çikolata sosunu pişirmiş oluyoruz..

(Paketin üzerindeki miktardaki sütten daha az kullanmamız bu tarifle alakalı mikrodalgada pişirilmesiyle değil bunuda vurgulamış olayım :)

Pişen çikolata sosumuzuda daha önce borcama döktüğümüz tavuk göğsünün üzerine sıcak şekilde döküyoruz ve soğumaya bırakıyıruz..

Ben üzerini bisküvi tozuyla süsledim ..Siz kendi evinizdeki malzeme veya damak zevkinize göre , hindistan cevizi , fındık veya , fıstık ,ceviz lede süsleyebilirsiniz..

Yapmak isteyenlere şimdiden afiyet şeker olsun ...

Not : Dilimlenme aşamasını çekemedim tatlıyı gittiğimiz  ev sahibine emanet ettiğim için :)








12 yorum:

Tarçın esn secvdiğim baharattır
Ellerine sağlık
Sevgiler

TARÇIM HIMM KKUSU BURNUMA GELDİ.. ELLERİNE SAĞLIK CANIM :)

canımmm içine mi kattın değişik bir fikir bir daha bende deneyim tarçını çok severim ellerine sağlık olsun tatlım.sevgilerimle..

nilay , sevindim canım eminim bu tadı beğeneceksin :) Teşekkür ederim..

Pembe Tatlar , teşekkür ederim canım :) pişerkende mis gibi kokuyor..

Vişnap Macide , canımm içerisine kattım öyle pişirdim canım :) tadını ben sevdim umarım sende seversin..
Bendende sevgiler sana :)

canımcım evet çok üzücü ama herkezin bir yazısı var bizde farklı sınanıyoruz.
mmmm nefis olmuş balım eline sağlık:)))

elinize saglik..cok severim ama hic tarcini icine atarak denemedim hep ustunde kullanirdim. Birdahakine boyle denenecek...afiyetler olsun..

Bir Kase Lezzet Ayşe Alkan , farklı bir bakış açısı bu yönden düşünmemiştim hiç ..
Teşekkür ederim canım:)

Dostbahcesindenlezzetler , Teşekkür ederim canım , yapınca umarım sende beğenirsin şimdiden afiyet olsun :)

Yorum Gönder