Tuvalet Eğitimini Tamamladık !




Daha önce BURADAKİ yazımda kızımın tuvalet eğitimine kararlı bir şekilde başladığımı yazmıştım :) Nekadar yorucu olduğunu ve kendi adıma çok sitres yaptığımı (boşuna ) da yazmıştım..Çok şükür ki eğitimimiz tamamlandı ve kızım tuvalete tamamen alıştı..Gündüzleri şuanda hiç sorun yaşamıyorum ..

Gece eğitimini henüz vermedim hazır olmadığını düşündüğüm için..Onu 3 yaşından sonra alıştırmaya karar verdim..O zaman kadar süt içme sıklığıda azalmış olur ve gece çişini daha az yapmaya başlayacaktır..Birçok kişi her ikisininde aynı anda verilmesi taraftarı olsada ben bunun çocuktan çocuğa fark ettiğini düşünüyorum..

Sonuç olarak kızım bu sıcaklarda serin serin dolaşıyor :) Bazen bu durumu kullanmıyor değil..Geçen gün gittiğim arkadaşımda tam 8 kez boşuna kendisini tuvalete oturttu :)

Şunuda yazayım ..
Öncelikle lazımlıkla başladığımız eğitimimiz sonrasında kızımın isteğiyle klozete döndü ,  hiçbir uyum problemi yaşamadık..Uyumlu ve girişken bir çocuk olması buna etken sanırım :) Bildiğim kadarıyla bir çok anne klozete geçişte baya sorun yaşıyor..

Biz sağ salim atlattık bu dönemide ..Artık kızımla bana karada ölüm yok :) en çok korktuğum ve stres yaptığım konuyu atlattık nihayetinde :)

Tuvalet eğitimine başlayacak bütün annelere şimdiden kolaylıklar diliyorum..vede sabır , sabır , sabır :)

4 yorum:

Selamünalyküm canım Ben Emine Kaya google+ profilimi engelliyor bu durumun bir süresi var mı? onu öğrenmek istedim..(Ne yapabilirim)
Kızının bu dönmi kolay geçirmesi ikiniz içinde yıpratıcı olmamış ne güzel sevgilerimi bırakıyorum :)

A.S. canım .üzüldüm profilinin engellenmesine..belirli bir süre sonra kaldırıyor bildiğim kadarıyla..Uyarı mahiyetinde yapıyor bunu..Yeni bir mail edresiyle yeni bir profil açabilirsin en kötü ihtimalle Başkada ne yapabilirsin bilmiyorum.

Evet canım çok şükür atlattık ,bizde kızımla sana sevgilerimizi gönderiyoruz :)

Yorumunu okuyamıyorum bloguma yorum bırakırmısın Allah Razı olsun..

Selamünaleyküm yine ben.. Bilgisayarımdan kaynaklandığı ortaya çıktı çünkü bir arkadaş benim adına kendi bilgisayarından profilimde yayın yaptı.. İnşaAllah tez zamanda yaptırırım elim ayağım olmuş.. Google+ çok kullanıyordum. İnş. problem büyük değildir..
Emine Kaya

Yorum Gönder