Elmalı Kurabiye



Herkese günaydınlaaarr mutlu ,umutlu   bir hafta sonu diliyorum  hepinize :) Musmutlu uyandık bu sabaha maaile..Nedenimi ? Birbirimizi çok sevdiğimiz , üçümüz çok güzel vakit geçirebildiğimiz içindir belki :)
Rabbim herkese aile saadeti nasip eylesin , olanlarında saadetini daim eylesin inşallah :)

Bugün eşimin halasını ziyarete gideceğim o yüzden yaptım bu nefis elmalı kurabiyecikleri :) Kendisi çok çok seviyor bu kurabiyeyi.. Eşimin halası dediğime bakmayın o benim bir ablam , manevi annem gibi oldu artık..Allah bozmasın çok iyi anlaşıyoruz , çok çok seviyorum kendilerini :)

Bu tarifi sevgili arkadaşım fıransalı gelin blogunun sahibesinden görmüş , denemiş ve tarifi favorilerim arasına kaydetmiştim..Herkesin farklı damak tadı vardırya , işte benim damak tadıma uygun bir tarif bu :)
Ben kurabiye ağzımda dağılsın isterim , ısırdığımda bütün damağımı kaplasın isterim ..Sadece kurabiyeden bahsettiğimin farkındayım :) Deneyince eminim simæ|zlerde çok beğeneceksiniz..

Tarifine geçelim hemen değilmi :)


Malzemeler
yarim paket margarin (oda sıcaklığında)
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı yoğurt
1 yumurta
1.5 çay bardağı şeker
1 su bardağı nişasta
aldigi kadar un
yarım paket k. tozu vanilya
İçi için;
3 adet elma
4 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
1 çay bardağı ceviz

Yapılışı ;

Elmaların kabuğunu soyup rendeleyin ..İçerisine şekeri ekleyip pişirmeye başlayın suyunu çekmeye yakın tarçınıda ekleyip suyunu çektirdikten sonra altını kapatıp soğumaya bırakalım..

Diğer taraftan sıvı kurabiye malzemelerimizi yoğurma kabına alalım ve elimizle güzelce karıştıralım.İçerisine oda sıcaklığındaki margarinide ekleyip karıştırmaya devam edelim..Margarin güzelce karışınca önce nışastayı sonrada unu ekleyelim vede kabartma tazunu..
Hamuru mümkün olduğunca yumuşak tutalım..Kulak memesi yumuşaklığı dediğimiz yumuşaklık yeterli olacaktır..

Yağurduğumuz hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elimizle tezgahın üzerinde avuç içinden daha geniş boyutunda açalım.
Sonrada resimdeki şekilde bıçakla kesip şekil verelim.. ( Not ; şekil gösterilen resim alıntıdır ..siz istediğiniz şekli verebilirsiniz...)

Not ; Buradaki tariften büyük kare fırın tepsisiyle bir tane çıkıyor..Ben bu tarifi ikiye katlayarak yaptım..Yani bütün margarin ve diğer mazlzemelerden iki ölçü şeklinde..Bu şekilde iki dolu dolu tepsi çıkıyor..
Ben fazlasını dondurucuma atmak için yaptım sizde aynı şekilde yapabilirsiniz..Birde tereyağı kullanmak isteyenler kullanabilir , tereyağıylada nefis oluyor..

Son not ; Nışastayı ölçüsünden fazlada kullanablilirsiniz..O şekildede çok güzel oluyor un gibi dağılıyor ağızda  yerken :)

Yapacak olanlara şimdiden afiyet şeker olsun:)

Sevgi ve saygılarımı gönderiyorum hepinize arkadaşlar Allah'a emanet olunuz :)






2 yorum:

Ellerine saglik canim, ne guzel olmus seninkilerde :) begenmenede sevidim, opuyorum :)

Fransali Gelin canım teşekkür ederim , evet çok beğenmiştim gördüğüm ve yaptığımda , hala daha favori kurabiyem :) Bende öpüyorum çok çok :)

Yorum Gönder