Basit Sivrisinek Tuzağı



Sivri sinek sezonu  başladı sayılır.. Isırıp gitmesi önemli değilde kulağınızda vız vız sesi yokmu işte  o ses insanı delirtiyor  :)
Benim kan gubumlamı alakalı bilmiyorum ama çok sinekler sevmez beni..Ama ablamı havada karada bulurlar hiç affetmezler :) Aynı odada yatsak bana kesinlikle gelmezler , ondan sıra bulamazlar demekki :)
İşin şakası bir yana dediğim gibi o vızır vızır sesi ısırmasada sinir olmaya yetipte artıyor.. Bu seslerden dolayı pencerelere sineklik takıp rahat ettik..

Bu sesten deliren vatandaşın birisi bu ilginç fikri bulmuş :) Böyle ilginç fikirler herzaman ilgimi çekmiştir..Paylaşmadan edemedim yine :)  Böyle şeylerden hoşlandığımı bilen eşim gönderdi bu resimleri bana ... İşyerindan mail atmış :) (Teşekkür ederim Aşkım :)

Hadi bakalım sivrisinek tuzağı yapalım :)

İhtiyacımız olan şeyler temelde:
200 ml su
50 gr kahverengi şeker
1 paket maya (herhangi bir süpermarkette bulunur ekmek mayası) ve bir 2 litrelik plastik bir cola şişesi..

Hazırlanışı :
plastik şişeyi şekildeki gibi kesin
2..Sıcak su ile kahverengi şekeri karıştırın. Soğumasını bekleyin. soğuduğu zaman şişenin alt yarısına dökün.
3..Mayayı ekleyin. Karıştırmaya gerek yoktur. Karbondioksit oluşturun.
4.. Şişenin diğer yarısı, baş aşağı, huni şeklinde yerleştirin.
5.. Siyah bir şey ile (bant) şekildeki gibi sarın ve evinizin bir köşesine koyun.

İki hafta sonra sivrisinek ve şişe içinde ölü sivrisinek miktarını göreceksiniz.


Evlere temizlikte ek olarak, okullar, çocuk yuvaları, hastaneler, evler, çiftlikler, kreşlerde bu yöntemi kullanabilirsiniz..

Sivri sineklere ölüüüüüm :D






11 yorum:

Çok işe yarayacak doğal bir yöntem. İlk kek duyuyorum... Üstelik 2 hafta kullanılması avantajlı (kokar mı diye de düşündüm açıkçası.. ve kimsenin göremeyeceği bir yerde de saklamak mümkün..) Yazın köye gittiğimizde epey işime yarayacak bu fikir... Ben Raid (prize takılan şekilde) ve vücuda sürülen sinek kovuculara çok karşıyım. Teşekkürler bilgi için, çok çok çok hemde:)....

Valla tam ihtiyacım olan bir bilgi sivri sinekler çıktı ve minik yavrumu çok yiyor o da hemen şişiyor çok kötü oluyor iyileşmiyor da hemen denicem birşey merak ettim bunu yapınca insana hiç gelmiyor mu? Bilgi için teşekkürler sevgiler...

Aşk-ı Züleyha , Canım ben denemedim ama maya olduğu için koku oluyordur..Ama kokunun sivrisinek ısırmasından daha iyi olacağına eminim :)

Bende senin fikrindeyim canım , zaten doktorlar kesinlikle kullanmayın bildiğimiz kimyasal soluyormuşuz yada vicudumuza sürüyormuşuz..

Hiç duymamıştım canımm..İlginç olduğu kadar güzel bir bilgi..Bende bör böcük türünden nefret ederim :) O sebepten evin tüm camlarınada ve balkon kapılarında sineklik taktırdık:))İzmir sıcağında kapı cam açmadan oturmak mümkün değil yazın..Ama senin verdiğin fikir güzel..Doğal bir çözüm olması hoşuma gitti..Bunu paylaşacağım eşimle dostumla..Sevgiler ..

ZEYNO'NUN MUTFAĞI , canım Antalyada öyle çok sıcak..Yazları kapı pencerede açmasak kalp krizinden gideriz herhalde..

Geçici çozum için bu fikir işe yarayabilir Ama kesin çözüm değil tabiki..

Bendende sevgiler canım..

hatice avcı , off canım kıyamam minik yavruya :( Canım dene tabii ..İnşallah işine yarar da minik kuzucuğu ısırmazlar :(
Sevgilerimle..

Ayşegülüm aklıma hatıralarım geldi Babaannem de buna benzer bir yöntem görmüştüm sanırım içinde şekerli su olan bir tabaktı.Masa da balkonda dahi hep dururdu içine sinekler düşerdi.Eskiden yoktu ki böyle şimdi ki gibi kimyasal çareler doğal olması çok güzelmiş.En azından yaz sıcaklarında terasta denemeli ısıramasın sinekler bizi.Canımm sevgilerimle güzel bir paylaşım olmuş sağolasın..

siyah bir şeyle sarın deniliyor.neyi neden sarıyoruz o kısmını anlayamadım.Acaba içeriye doğru ters konulan kısmı sabitlemek için mi ?Anlayan var mı ?

Adsız , Evet ikisini birbirine sabitlemek için sarın diyor..

Çok iyiymiş ya. Özellikle deniz kenarı illerde yaşayanların sivrisineklerle başı daha çok beladadır. Denemeye değer diye düşünüyorum. Ayrıca yazınızda "şişe içerisinde ölmüş sivrinekler" göreceksiniz demişsin. Gerçekten denediniz mi siz? O anı görmenin zevki ayrıdır bence. :)

kahverengi şeker bulamıyoz normal toz şeker kullansak olurmu help vizvizlar yedi ellerimiz şişti....

Yorum Gönder