Takip Ettiğim Bloglardan Neden Vazgeçiyorum ?


Blag Benim için günlük yaşamımın bir parçası artık.. Eminim bütün blogcular benimle aynı düşüncededir..Kendi blogumla ilgilenirken takip ettiğim bloglarıda ihmal etmemeye çalışıyorum..
İşin doğrusu birçok blogu izliyorum fakat blogumda yazdığım yazılara ben yorumlarımla katkıda bulunduğum halde aynı hassasiyet göstermiyorsa birdaha yorum yazmıyorum !

Bu konudada eminim bütün blogcularla hemfikiriz..

Birde yorum yazdığın halde geri dönüşüm yapmadığı gibi , yazdığın yoruma cevap verme zahmetinde bulunmayan blogları birkaç kez denemeden sonra hemen takipten ayrılıyorum !

Bence bu tür tavır takınan blogcular ne takibe nede yorum yazmaya değmeyen bloglar !

Öncelikle blogunuza gelip ; Efendim blogunuz çok güzel takipteyim , banada beklerim diyor..Tabi hay hay diyip takibe alıyorsunuz , yorumlarınızı esirgemiyorsunuz birde bakıyorsunuz'ki herşey hava ,civa !

Kimse kusura bakmasın ama bencillikten başka birşey değil bu tür davranışlar..

Zaten butür blogların ömrüde tavırları gibi hava olup uçuyor bir süre sonra..İki pahalı kıyafet ,iki ünlü dedikleri ama benim hiç tanımadığım kişilerle röpörtaj yaparak bu işler yürümez hacıı ...

Blogcu demek samimi , içten , doğal olmalı..
Yazdığı yazılarıda , yaptığı yorumlarıda samimiyetle yapmalı..

Büyüklerin bir sözü vardır " dere gider kum kalır " diye..Herşeyde olduğu gibi sanalda olsa bu camiada herzaman samimiyetsiz tamamen ticari yada göstriş amaçlı açılan bloglar geldikleri gibi gitmiştir..

Ben kendi adıma izlediğim bloglara yorum yazabileceğim bir konuysa , yarum yazmaya çalışan, blogumu ziyaet edip yorum yazma nezaketinde bulunan herkese cevap yazmaya çalışıyorum ..Bazan gözden kaçanlar oluyordur ama bu ikinci kez tekrarlanmıyordur..

Kısacası iki tane takipçisi olsun bir blogun ama samimi ve faydalı olsun Değilmi ?

Sizde bu konudaki fikirlerinizi yazarsanız çok sevinirim ..
 Sevgiyle kalın



15 yorum:

Selamünaleyküm bende uzun bir süredir muhabbetinzerreleri olan blogumu ihmal ettim diğer bloguma anaokulu faaliyetleri yoğun diye onunla çok haşırneşir oldum (peygamberimin izinden). aradabir soğuyorum blogculuktan..bugünlerde de öyle dönemlerdeyim :)
Sizi de mümkün olduğunca takip etmeye çalışıyorum gerçektende e-posta aboneliğim var yayınlarınızdan haberdarım. Yorumda da ihmalkar davranmış da olabilirim. Hakkınızı helal edin. Bir yorumunun kırk yorum hatırı var dermişim..
Beni de çok yorumsuz bırakıyorlar ben defalarca gidip yorum yazdığım arkadaşlar var.. Artık bende yorum bırakmıyorum.. Belkide blogculuktan arada bir soğumamın sebebi budur..
Çok güzel özgün bir siteniz var. Bundan sonra inşaallah daha sık gelirim. Siz yeterki misafirden hoşlanın bende misafirliği severim çok fazla sıkmıyayım sizi sonra :)

Benide soğutan, yorumlara cevap verilmemesi. Zaten ondan direk yazdığın yorumda fikrinde benim için bi anlam ifade etmiyor anlamını çıkarıyorum ben tabi unutulması gözden kaçmalar istisnadır.
Ben takip ettiğim bloglarda eğer söyleyebileceğim şeyler oluyorsa yorum yapıyorum yoksa yapmıyorum. Banada yorum yapılması için değilde içinden geldiği söylecek bişeyi olduğu için yorum yapılsın isterim dediğin gibi samimiyetten uzak olunca hoş olmuyor.

Emine Kaya Estağfirullah..Özgün blogcular her alanda kendisini belli ediyor zaten..
Hepimiz zaman zaman atlayabiliyoruz izlediğimiz blogları..Günlük hayatımızın yoğunluğu bazan takibi zorlaştırıyor..
Serzenişim neden yorum yapılmadığı değil zaten anladınız yazımdan :))

Herzaman beklerim Blogumuz bir nevi evimiz gibi gelen misafire kapı açıp hoşgeldin demek boynumuzun borcu :)

Teşekkür ederim ilgin için :)

Şehirler Arası Aşk Tamamen aynı görüşteyiz..Bencede istisnalar olabilir vakit bulamaz gözden kaçar..Fakat yorumlarda bazılarına yorum yazıp diğerlerine yazmamayı tamamen saygısızlık olarak görüyorum ve böyle bloglarda var !
Bu durumu görünce anında izlemeyi durduruyorum zaten..Binlerce blog var o tür bloglarla işim olmaz :)

Teşekkür ederim düşüncelerini yazdığın için :)

Yazarız tabi hacıııı :)) Güzel yazmışsın arkadaşım. Aynen katılıyorum. Hayatta samimi olamayan insan yazarken de olamaz. Hemen anlaşılıyor zaten. Sevgilerimle :)

Canım dün cevap yazacaktım güzel yazına bugüne bıraktım.Bugünümü takip ettiğim sevdiğim beni seven değer verip gelip yorum yazan sevgili blog arkadaşlarımı hem cevaplamak, hallerini hatırlarını sormak hem de neler yapmışlar nasıl güzel paylaşımlarda bulunmuşlar diye hepsini ziyaret edeceğim.Ben buna çok önem veriyorum bloğumu açtığımdan beri benim için en önemli konulardan biri .Bu konuda sana çok hak veriyorum ben bunu evimize gelen misafire benzetiyorum nasıl ki güler yüzdür misafirin bizden beklediği bizlerde bloğumuza gelip yorum yazanlara cevap vermemezlik edip surat edemeyiz bence çok ayıp.Ha bir de bazıları dediğin gibi diğer yorumlara cevap yazıpta bazılarına yazmıyorlar bence bu da çok yanlış ya hiç birine yazma vaktin olmayabilir ya da yazıyorsun kimseyi ayırmamalı diye düşünüyorum.Canım benim de düşüncelerim bunlar seninle ve diğer sevgili arkadaşlarımla duygularımı paylaşmak istedim.Bir de bazı bloger arkadaşlarımız da bloglarına yazdığımız yorumlara hiç cevap vermiyorlar,veremiyorlar diye düşünüyorum.Ama onlar bizlerin bloglarını hiç ihmal etmiyorlar ben onları çok çok seviyorum.O bloger arkadaşlarımın vakitlerinin kısıtlı olduğunu düşünüyorum canım sevgilerimle.

Tamam tamam :) Bundan sonra okuyup kaçmayacam. Yorum atacam söz :)

Beni en çok soğutan olay bloga yorum yazdıysam cevap verilmemesidir. Sinir oluyorum, kendisini bir şey sanıyor, bulunmaz hint kumaşı sanki.

Ayrıca ben de vakit buldukça takip ettiğim bloglara yorum atmaya çalışıyorum. Biraz önce belirttiğim türden bloglara zaten bir daha uğramıyorum.

vişnap Teşekkür ederim güzel düşüncelerin ve yorumun için..Bahsettiğin iyi niyetli blogcu arkadaşların birçoğu zaten yazılarını yoruma kapatıyorlar yoğunluklarından dolayı cevap yazamadıkları için..
Bence çokta güzel yapıyorlar..Cevapsız bırakmaktan çok çok daha iyidir ..
Bendende sevgiler canım :)

Ahu Samimim içten yapılan herşeye kapımız açık :) Herdaim beklerim hacııı :D

Gasteci Yazımı tan anlamamışsın sanırım :) Ben yorum yazılmasını istemedim.. Yazdığım yorumlara nezaket icabı cevap yazılmasını istedim sadece :)

Bu arada adresini değiştirmişsiniz ama izleyici bölümü eklememişsiniz..Eklerseniz sizi daha rahat takip edebilirim..Yoksa gözden kaçabiliyor :))

Teşekkür ederim yorumun için..

tinlamazmodunda Hemfikir olduğumuzu görmek güzel..
Teşekkür ederim yorumunu esirgemediğin için :)

Ya o izleyici olayını wordpressde yapadım işte sorun da o Google wordpress desteğini kaldırmış :D Alternatif arıyorum şuan ne yapsam diye ama google readerınıza gasteci.net/feed olarak ekleyebilirsiniz.

Yazdığı yorumun altına kendi blogunun adresini 2. defa yazanlar resmen art niyetlerini belli ediyorlar.

ihtiyar bahsettiğiniz şekilde davrananlar ancak birkez ziyaret edilir..Amacı tamamen ziyaretçi olan blogcuların nasıl yok olduğunu çoka gördüm :)

Yorum Gönder