Kadayıflı Muhallebi


Herkese merhaba arkadaşlar..Antalya'ya üç gündür acaip yağmurlar yağıyor..Yağmuru geçtim gök gürültüsü uyutmuyor..Daha önce şimşek çakmasından televizyonumuzun scartı yandı o yüzden şimşek çakınca eletronik eşyaların fişleri çekiliyor artık tedbir amaçlı..
Gece yine şimşek çakınca karanlıkta salona gidip modemin fişini çektim tam dönüyorum bir şimşek çaktı korku filmlerini aratmayan cinstendi:) En azından benim için..Korktuğum için gece pek uyuyamadım ..Rabbim yazları mahrum bıraktığı yağmurları kış ayında bolca veriyor bu memlekete..

Daha  önce cumartesi akşamı misafirlerimizin olduğunu yazmıştım ..Bu tatlıyı o akşam için yapmıştım şimdi yayınlamak nasip oldu..Çokta güzel olmuştu..Hatta gelen arkadaş dondurucuya koydu yarısınıda donduktan sonra  yedi o şekildede güzel olduğunu söyledi :)

Nasıl yaptığıma gelince..
Normalde kadayıf kavrulduktan sonra şekeri konur yenirken çıtır çıtır şeker taneleri gelir ağza..Benim toz şekere karşı allerjim olduğu için yani toz halinde tutamam yiyemem fln :) Hani yün kazaklardan  bazı insan huylanırya benimkide öyle birşey işte.
Dondurucumda daha önceden yaş kadayıfım vardı benim , siz bunu kuru yada kızarmış kadayıftanda yapabilirsiniz..
Kadayıfımı daha sonrada kullanmak adına hepsini kavurdum ben kalanını bir kabın içerisinde pratik kullanabilmek adına saklıyorum..
Bir tavaya tereyağı ve sıvı yağı ekleyip ben şekeri bu noktada ekliyorum  yağla birlikte hafif erimesini sağlıyorum..Sonrasında kadayıfları ekleyip sürekli karıştırıyorum..Altını çok yüksek ataşte açmayın hemen yanar..Kısık ateşte sabırla yavaş yavaş karıştırıyoruz..Kızarmaya başlayınca sürekli karıştırıyoruzki yanmasın..

Kadayıfların boyutu önemli değil kavruldukça ufalıyor zaten..
Şekerini isteğe göre katın az olması çok önemli değil muhallebi tatlı olacağı için..
Yağınıda çok fazla koymaya gerek yok sürekli karıştırınca yakmadan kavrulur..

Muhallebisi için;
Ben elde yapmayı tercih ediyorum ama siz hazır tavuk göğsü ,
kazan dibi türü muhallebiler kullanabilirsiniz..
Bir bardak süte bir yemek kaşığı un , tam tepelemede değil silmede değil arada  olmak şartıyla yeterli geliyor..
Direk sütün içerisine unu ekleyip içerisine bir yemek kaşığı tereyağınıda ekleyip çırpıcı yardımıyla ateşte aynı puding pişirme şeklinde pişiriyoruz..Şekerini ben damak tadıma göre ayarlıyorum sizde öyle yapın bence..
Muhallebimiz pişip kıvam alınca 2 paket vanilya ekliyoruz..
Vanilya önemli çünkü unu kavurmadığımız için unun kokusunu alacaktır..
Muhallebisini ununu yağda kavurarakta yapabilirsiniz ama bence öyle çok ağır oluyor hem kadayıf yağlı hemde o..Tabii tercih meselesi..

Muhallebi hazır olunca kavurduğumuz kadayıfı tepsiye döşeyecekseniz tepsiye , kaseye dökecekseniz kaseye , benim gibi dondurma kuplarına dökecekseniz altına bir miktar kadayıf döşüyoruz..
Tepside yapacaksanız tepsinin altına eşit şekilde yayın..
Muhallebiyi yaydığınız kadayıfların üzerine sıcak şekilde dökün..Hemen üzerine yine kadayıf döşeyip soğumaya bırakın..



Tepside yaptıysanız soğuyunca dilimlere bölüp o şekilde servis yapabilirsiniz..

Şimdiden afiyet olsun :)

3 yorum:

Bloglar Yarışıyor ile blogunuzla şöhret sahibi olmaya, ödüller kazanmaya hazır mısınız? Bu yılda sponsorlarımızın desteği ile bloglar arası etkinlik yarışmamızı düzenliyoruz. Başvurlarımız 30 Kasım tarihine kadar devam edecektir. Detaylı bilgiyi websitemizden öğrenebilirsiniz.
Teşekkürler!


Web: http://www.bloglaryarisiyor.net
Mail: iletisim@bloglaryarisiyor.net




Öyle görünce, insanın "Tam da şuanda olsa da yesek." diyesi geliyor. :)

Ali Arslan Bayramda tatlı görecek gözümüz kalmadı ama yinede sütlü tatlı ikram edilseymiş iyiymiş :) şerbetli tatlılar baydı :)

Yorum Gönder