Kelebek Doğum Günü Pastası

Bu pastayı geçen yıl yiğenimin doğum günü için yapmıştım..Bir gerçek varki çocuklar nekadar büyürse büyüsün böyle cicili bicili pastalara bayılıyor ,dünyalar onların oluyor sanki..Geçen yıl Trabzona gittiğimde babamın evinde yapmıştım sürpriz olarak.Ne malzeme varsa onu kullandım artık..

Biraz acemica oldu ama yiğenimin gözüne ayrıntılar takılmadı bile okadar çok mutlu olduki..Zaten onun mutluluğuda bana yetti..

Kalabalık olacağımız için büyük kalıpta pandispanya pişirdim..

Pandispanya için 5 tane yumurta , yarım çay bardağı sıvı yağ , birbuçuk su bardağı şeker , 2 paket kabartma tozu , vanilya ve aldığı kadar un kullandım.. Sade kek pişirdiğim için kakao kullanmadım..

Üzeri için bir paket kakaolu krem şanti , bir paket sade krem şanti kullandım..

Kekimi önce yuvarlak tepside pişirdim , soğuduktan sonra ortadan ikiye böldüm..İki ye böldüğüm kekin yuvarlak taraflarını bir araya getirdim..Düz tarafları dışarıya baktı..Sonra dışarıya bakan düz taraftan üçgen şeklinde bir parça kestim ve yavaş yavaş oyarak kelebek kanadı görüntüsü elde ettim..Ortadan birleşen yuvarlak tarafının kenarlardan incecik kesip daha iyi birbirlerine yapışmalarını sağladım.

Sonrasında bir ip yardımıyla kelebek şekli verdiğim kekimi arasına krem şanti sürmek için ikiye böldüm..

 Böldüğüm keklerin arasına krem şanti sürüp üzerini süsledim..

2 yorum:

Yorum Gönder