Blogcu Arkadaşlara Nacizane Önerilerim

Arkadaşlar harkese merhaba..İyisinizdir İnşallah ? Bu günlerde birçok blogcu arkadaş okul heyecanı yaşıyor..Özellikle çocuğu yeni okula başlayan anneler heyecanlarını paylaşıyorlar bloglarından..Tüm yavrularımıza yeni öğretim yılında başarılar diliyroum..Umarım üniversiteden mezun oldukları ve meslek sahibi olduklarınıda rabbim gösterir hepinize.Bu yıl yeni 4+4+4 sisteminden dolayı birçok ailenin tedirgin olduğunu , kafasında çokça soru işareti bulunduğunu biliyorum..Umarım bu soru işaretlerine en kısa zamanda cevap bulursunuz..Açıkçası yeni sisteme sıcak bakanlardanım bende..Birçok avrupa ülkesinde aynı sistem uygulanıyor bizim çocuklarımız onların çocuklarından dahamı başarısız ? Bence çok daha başarılı olurlar..Bu yönden bakarsanız belki içiniz birazcık rahatlar :) Birkaçyıl sistem tam oturana kadar sorunlar olacaktır ama zamanla herşey rayına oturacaktır..

Asıl yazmak istediğim konuya gelmek istiyorum.Arkadaşlar birçok blogu takip etmeye çalışıyorum.Paylaşımları okumaya ve elimden geldiğince , zaman buldukçada yorumlamaya çalışıyorum..Şunuda belirtmeliyimki blogumdan yorumlarını esirgemeyen ,herzaman takipte olduklarını bildiğim arkadaşları daha sık ziyaret ediyorum açıkçası..
Aşağıda yazacaklarım kişlerin zevkine müdahale amaçlı değil sadece bir blog okuyucusunun karşıdan bakışı..

 Konuya gelirsek..

 Bazı bloglarda ana sayfa başında görünür bir yerde iletişim butonu bulunmadığı için iletişime geçmek için bütün blogun sağını solunu incelemek zorunda kalıyorum .Bazende uğraşmayıp iletişime geçmekten vazgeçiyorum açıkçası..Bu durum bir blog için çok önemli..Herkesi profesyonel internet kullanıcı olarak düşünmeyelim ..Birçok kişi sizinle irtibat kurmak için aynı sıkıntıyı yaşamıştır..Blogunuza bir iletişim kutusu yerleştirmeniz blogunuzun hiti açısından önemli olacaktır..(Örnek Bakınız )

 Başka bir konuda doğrulama kodu isteyen yorum kutucukları..Açıkçası bu tür yorum kutusu kullananlara yorum yazmaktan sıkılıyorum..Zaman açısından düşünürsek birçok bloga yorum yazıp doğrulama kodlarını girmek baya bir vaktimi alıyor..Yorum yazmaktan vazgeçtiğim çok oluyor.. Diğer bir konuda blogların açılış hızı..Bazen okadar yavaş açılıyorki  bloglar sıkılıp kapatıyorum ..Blogun sağında solunda başında sonunda heryerine birşeyler eklenmiş bloglar bu açılış hızını en çok etkileyen şeyler..Özellikle müzil , radyo gibi eklentiler açılışta blogu hem kasıyor hemde biranda çıkan ses yerimden sıçramama sebep olabiliyor :)

Yukarıdada yazdığım gibi amacım akıl vermek değil sadece öneri vermek..Açıkçası bana blogum hakkında  butür yorumlar gelince çok memnun oluyorum..Okuyucu bazan bizim görmediğimiz ayrıntıları daha iyi görebiliyor..

Tüm blogcu arkadaşlara sevgilerimle..Güzel paylaşımlarda bulunmak dileğiyle..

5 yorum:

Nasılsın güzel arkadaşım. Bloğunu ve yazılarını seviyorum. Yeni (gerçi 12 aydır yazıyorum) bir blogcu olarak bu söylediklerini dikkatle okudum. Şimdi bloğumun sağ tarafında ulaşım bilgilerimi yazmıştım ve duruyor da. Ama bir iletişim kutusu nasıl yerleştirilir bilmiyorum. Birde herhalde bloğum çabuk açılıyor yani o kadar eklentim yok (gerçi bunu senden duymak isterim). Birde bazı arkadaşlar bloğumu kişiselleştirmemi önerdiler (sorum üzerine). Ama ben sadelikten yana olduğum için tasarımını henüz değiştirmedim. Güzelim birde bu tür yazılarını yani blog tasarımıyla alakalı yazılarını daha sık ve fazla yazarsan sevinirim. Benim bu konularda fazla bilgim yok ;)

Teşekkür ediyor ve hayırlı günler diliyorum canım :)

BENDE ACAMİ BİR BLOOGGER İM
ZAMANLA HER ŞEYİ ÖĞRENİYORUM AMA BİLEMEDİKLERİMDE OLUYOR MALESEF
BUNLAR YAPICI TAVSİYELER
OKUL HAKKINDAKİ GÖRÜŞLERİNİZE VE DOĞRULAMA KODUNDAKİ GÖRÜŞLERİNİZE AYNEN KATILIYORUM

Seyyah Gül ..Aslında bende acemiyim ..Yardım alıyorum eşimden tema konusunda yoksa herkes bilecek diye bir kanun yok..
Yukarıda yazdıklarım çok basit değişiklikler yapılabilir..Bu işlerle uğraşan herhangi bir blogcu arkadaş mutlaka yarıdmcı olacaktır..Yardım istemekten çekinmemek lazım..Herkes bu işlere biryerlerden başlamış sonuçta bilerek doğmamış.

Yazdıklarıma katılmanıza çok sevindim ..Sevgiler :)

ZîŞuuR teşekkür ederim güzel duyguların için..Bilmukabele!
Blogunun hızı gayet iyi sorun yok :) Elimden geldiğince yardımcı olurum..Profesyonel her blogda iletişim bölümü mutlaka sayfa başında gözüken biryerdedir..

Her internet kullanıcısını kendimiz gibi daimi,, tecrübeli kullanıcı olarak görmeyelim..Mail adresinden mail atmak var birde iletişim kutusundan iki dakikada irtibata geçmek var..Benim tercihim ikincisi..Sanada sevgiler canım :)

Bilgiler için çoook teşekkür ederim güzelim :)

Yorum Gönder