Evde Sigara Yasağı

Sigara son günlerde yine gündem konusu..Evde'de yasaklansın gibi saçma fikirleri bile olanlar var..Aslında bu konu öyle cezalarla yasaklarla halledilecek bir konu değil..İşin içinde bağımlılık olduğu için tamamen kişinin kafasında bitiyor..

Ben hayatımda sürekli hiç sigara kullanmadım..Tek tük arkadaş ortamlarında içtiğim oldu ama bunu sürekliliğe çok şükür dökmedim..İçenleride kınamıyorum zevk meselesi..Ben sevmiyorum kokusundan nefret ediyorum o başka mesele..

Evde , çocuklarının yanında sigara içenlere karşıyım ama..Keyfini bozmamak televizyondan kopmamak için ev içerisinde içmek anlaşılır birşey değil..Benim Babamda yıllarca sıgara içti ama Ya dışarıda içip gelirdi yada kışın en soğuk gecesinde bile balkona çıkıp içerdi..Ev içerisinde içtiğini hiç görmedim..Ailesini seven saygı gösteren her kişinin yapması gerektiği gibi..

Bildiğiniz gibi İşletmelerde açık alanda sigara içmek serbest..Hiç olmamaktan iyidir diyorum ama diğer yönden yemeğe gittiğimde yan masamdaki kişi sigara içip rüzgar sigara dumanını yüzüme çarpınca dışarıda içmiş olmasının bir anlamı kalıyormu sizce ? sadece duman altı olmuyor..Onun dışında ciğerlerimize kadar sigara dumanı gidiyor..

Bazı kişiler düşünceli davranıp çocuğumdan dolayı başka tarafa geçip içsede malesef bu sayı çok çok az..Bu durumda açık alanda o tür yerlerde yasaklanması bana cazip geliyor..

Şimdi sigara kullanan arkadaşlar bizim hiçmi hakkımız olmayacak diyecekler ..Çokta haklısınız..Ama içmeyen insan için o kokuya tahammül etmenin nekadar zor olduğunu bir bilseniz inanınki içmezdiniz..

Önceden oruç tutmayan insanlar oruçluların yanında yada sokak ortasında yiyip içmezlerdi Ramazan'da..Şimdi o derece ince düşünceli çok az kişi kaldı..Kesinlikle tutmayanları kınamıyorum herkesin kişisel yaşantısıdır saygım sonsuz ! Sadece biraz daha özen gösterilmesinden yanayım..Bu Ramazanda pazarda yürürken tabii kalabalık insanlar birbirlerine yakın yürümek durumunda kalıyorlar..Adamın biri sigara içiyormuş dumanını yüzüme üfleyip geçti..Oruçlu olduğum için çok üzüldüm bu duruma.."Ya sabır" diyip geçtim..Kötü birşey söylesem mübarek günde olmazdı..Allah'a havale ettim onu..

Kısacası insanları böyle zor durumlarda bırakmaya kimsenin hakkı yok bana göre..

Büyükleri bir kenara koyarsam sizden Tek ricam Bir Anne olarak çocukların yanında bu konuya biraz daha dikkat etmeniz..

Sağlıkla kalın....

0 yorum:

Yorum Gönder