Damacana Sulardaki Fiyat Hilesi


Belediye sularından daha iyi görüp aldığımız damacana sular çıkan haberlerden dolayı neredeyse bizi şebeke suyuna yönlendirecek..Okadar kötü şeyler söyleniyorki akıllara zarar..Bakanlık hala net bir açıklama yapmadığı için günlerdir bu konu hem sosyal paylaşım sitelerinde hemde çevremizde konuşulan baş konulardan birisi..

Ama benim dikkat çekmek istediğim husus başka..Antalya'da yaşadığım için buradaki sistemden bahsetmek istiyorum..Diğer illerde'de aynı şey olduğunu düşünüyorum..

Mesela daha önce oturduğum konyaaltı bölgesinde aldığım damacana sular şimdi oturduğum bölgede 1TL. (az ) farklar satılıyor..Bazı markalarda dahada fazla bu rakam..Anlayacağınız mahalleden mahalleye fiyatlar değişiyor..

Bugün gelen tüpçü kendi kartını verirken hangi marka su sattıklarını sordum..Benim kullandığım markayı söyleyince fiyatını sordum birde ne öğreneyim aylardır tüpçünün hemen yan dükkanının bir mahalle arkasındaki ikinci dükkanlarından aldığım aynı suya 50 krş.fazla ödüyormuşum..Sinek haram değildir ama miğde bulandırır derlerya işte miktar fazla gözükmesede aylardır aldığım suları düşünürsek artı birkaç damacana daha fazla para ödemişim..

Tüpçü daha ucuza sattığı için rekabet amaçlı o dükkanında daha ucuz bir sokak arkadaki dükkanında daha fazlaya satan zihniyet işte..

Tabii hemen sürekli getiren sucuyu arayıp kazıkladıkları için teşekkür ettim :) Ben birkaç lira siz itibar kaybettiniz oturup düşünün bakalım hangimiz daha çok kayıptayız dedim...Anlayana sivrisinek saz.....

Ben bu işe birtürlü anlam veremedim..Neye göre fiyatın değiştiğini çözmüş değilim henüz...Kira fiyatlarının fazla olduğu bölgelerde belki olabilir diyorum ama kiraların aynı olduğu bir bölgede birinin diğerinden pahalı satmasına fırsatçılıktan başka birşey diyemiyorum...

Sucuya kazıkladığı için teşekkür ederken kendini savunmak için fabrikayı arayıp sorun fabrikanın bize verdiği fiyat bu dedi..Bende ona bakarsak her sektörde taban fiyat ,tavan fiyat uygulaması vardır..İkisinin arasında seçim yapmak tamamen satıcının insiyatifine kalmış..Bu durumda fabrika fiyatları beni bağlamaz..

Zaten kızdığım nokta fiyat değil aynı kişiye ait iki dükkan arasındaki fiyat farkı..

Yaşadığın illerde bu tür uygulamalarla karşılaştıysanız yorum yazarsanız sevinirim...

Güvenle içebileceğimiz damacana suların kaldığı temennisiyle ..Sağlıkla kalın inş...

1 yorum:

Bu arada bakanlık sağlıksız su satan firmaları açıkladı;
"Buzada", "Erpınar", "Alps", "Kervansaray","Yalısu"
www.buzada.com.tr
www.erpinar.com.tr
kervansaraysu.bloggum.com
www.yalisu.com

Yorum Gönder