Klima Bakımı


Antalyada yaz denince akla ilk gelen şey klimadır herhalde (yerli halk için)..Her evde mutlaka birtane vardır olmayan çok çok azdır (onlar nasıl yaşıyor bilmiyorum)..Hatta çoğu evde birden fazladır..Çünkü oturma alanında lazım olduğu gibi yatak odalarındada şart yoksa sıcaktan sağlıklı bir uyku uyuyamazsın..Yaz gibi kışında soba yakan çok az olduğu ve kışların ılıman geçmesinden dolayıda ısınmak içinde klima kullanıyoruz.. Belirli süreden sonra bakım istiyor..hem temizlik hemde gaz yenileme gibi belirli bakımları yapmak şart..Yoksa hem fazla eletirik tüketir hemde performansı düşer..Mesela bizim üç yıl önce aldığımız klima son zamanlarda iyi soğutmuyordu..Taşınırken servis diğer evden buraya taşımak için geldiğinde içini bana gösterdi inanamadım ..Bukadar toz olacağını hiç düşünemezdim..isterseniz temizliğinide yapalım dedi ben o yumak yumak tozları görür görmez hemen temizleyin dedim..Temizlendikten sonra soğutma performansı müthiş arttı bukadar değişim olacağını tahmin etmemiştim..

Kısacası sevis elemanları sürekli temizleyelim dediklerinde ne gerek var daha yeni diye düşünürken en geç üç yılda bir bakımını,temizliğini mutlaka yaptırmak gerektiğni anladım..İyikide temizletmişim..Bakımı öyle çok yüksek rakamlara yapılmıyor onuda belirteyim..Aldıkları para helal olsun :)

7 yorum:

Ne zamandır klima almak istiyorum aileme ama bir türlü kabul ettiremiyorum bu fikrimi onlara :( Bir ön yargı var ki sormayın gitsin. Klima'yı almadan elektrik faturasını düşünüyorlar allah'ım yaa :) Klima'yı aldık da düşündüklerine bakın.. Bu arada klimanız çok şıkmış, hayırlı günlerde kullanın..

Enes İLHAN Teşekkür ederim ..Açıkcası bu sıcakta eletirik parası düşünülmüyor :) Ama büyüklerimiz yokluk çektikleri için böyle düşünüyorlar..Klima markasına göre tasarrufu değişiyor..Alarko carrier,mitsubishi,bosch markalarını tavsiye ederim..Hem çok az eletirik yakıyorlar hemde atıyorum 18'lik gereken bir odaya 12'lik klima taktırsan bile çok rahat ısıtıp soğutuyorlar..Biraz pahalılar diğerlerine göre ama ! Klima düşünürseniz fikriniz olsun :)

A sınıfı klima, enerji seviye sınıflandırmasında kullanılan COP (coefficent of performance) değerinin 3.21’i geçmesi halinde iklimlendirme cihazlarına verilen tanımdır. Bunun anlamı daha az enerji kullanarak daha fazla ısı üreten cihazların COP değerinin yüksek olacağıdır. A sınıfı klima modelleri de COP değerlerinin yüksek olması nedeniyle önemlidir.

Bakırköy Klima Servisi Tamir Bakım Montaj Yedek Parça Arıza Servisi

http://bakirkoy.klimaservis.com/

#klima #klimaservis #klimabakirköy

Bahçelievler Klima Servisi Bakım Onarım Montaj Yedek Parça Arıza Servisi

http://bahcelievler.klimaservis.com/

#klima #klimaservis #klimabahçelievler

Güngören Klima Servisi Bakım Onarım Montaj Yedek Parça Arıza Servisi

http://gungoren.klimaservis.com/

#klima #klimaservis #klimagüngören

Bağcılar Klima Servisi Bakım Onarım Montaj Yedek Parça Arıza Servisi

http://bagcilar.klimaservis.com/

#klima #klimaservis #klimabağcılar

Yorum Gönder