Ankastre Ürünler Neyle Temizlenir


Ankastre ürünler mutfaklara hem şıklık hemde ayrı bir hava katıyor bu gerçek..Beyaz eşya sözü artık sözde kaldı gibi..Tabi zevk ve renk meselesi ankastre ürünlerden hoşlanmayıp klasik eşyaları tercih edenler hiçte küçümsenecek sayıda değil..Belki klasiklerden vazgeçilmemesinin sebebi ankastre ürünlerin zamanla lekeli gözükmesi ve bu lekeleri kaybetmek için nekadar çaba gösterilsede su lekesi dahi kötü bir görüntü bırakması..Herkes farklı bir yöntem deniyor..Nette forumlardaki yazılara biraz göz attımda herkes farklı bir deterjan farklı bir ürün kullanıyormuş..Ama herkesin ortak noktası bakımına özel çaba harcanması..

Öncelikle şunu söyleyeyim ankastre ürün kullanıyorsanız kesinlikle yağ çözücü ve benzeri ürünleri kullanmayın..Cif'in çelik parlatıcısı var bütün bayanlar bilir onu bile kullanmanızı tavsiye etmem..Çünkü butür kimyasal ürünler zamanla çelik yada çelik görünümlü ankastrelerinizi matlaştıracaktır ..Ayrıca çizilmelere ve bahsettiğimiz lekeleri kalıcı hale getirecektir..

Şimdi ne kullanacağız ona gelelim..Bu konuya girmeden söyleyeyim bu bilgileri bosch beyaz eşya servis görevlisinden aldığım ..

Servis görevlisi ankastre aspratörümü takmaya geldiğinde temizlemek için kendi servislerinde satılan ankastre parlatıcı yada "bebe yağı"ile parlatmamı tavsiye etti..Kullanın pişman olmazsınız diyede ekledi :)

Çok ucuz ve pratik bir yöntem herkesede tavsiye ederim..

1 yorum:

Faydalı yazınız için teşekkür ederim. Ankastre ürünlerin temizliği gerçekten çok önemli ve herkesin sıkıntı yaşadığı bir konu. Würthün şu ürünü de paslanmaz yüzeylerin temizlenmesi için çok uygun : http://www.hirdavatfirsati.com/p-4142-Ankastre-urun-aksesuarlari-Wurth-paslanmaz-(ankastredavlumbazevye-vs-)-bakim-ve-temizlik-spreyi-00893121-.html
umarım okuyucuların işine yarar. iyi günler dilerim.

Yorum Gönder