Yıkanan Çamaşırları Kolay Ütülemek Elimizde



Ev işleri konusunda Annemin bana aşıladığı en güzel şeydir bu..Kendisi pek ev işi yapmasada bazı işlerde olmazsa olmazları vardır..
Yıkanan çamaşırlar gibi..Onları makineden tek tek çıkarıp silkip katlamak..Bu sayede çamaşırların kırışıklığı yarı yarıya gitmiş oluyor..Ayrıca çamaşırların içerisinde gizlenen küçük çamaşırları (çorap vs gibi )çıkarmış oluyorsunuz..Özellikle balkaondan sarkacak şekilde çamaşır asanlar varsa diğer türlü mutlaka aşağıya çamaşır düşer..Yada balkon içine..Benim üst kat komşum her hafta birşeyini benim balkona düşürür mutlaka ordan biliyorum :)Banada Annemden geçti bu alışkanlık ve mutlaka ıslak çamaşırları katlarım..Bu şekilde istediği kadar dursada kırışmıyor aksine dahada düzleşiyor..Ütülemeyeceğim çamaşırlarda zaten neredeyse ütülü gibi oluyor zaten..Mutlaka böyle yapan bayanlar vardır yine onlarda bana katılacaktır bu konuda..Aşağıda resim paylaşıyorum nasıl olduğunu merak edenler için..Bu resimler benim çamaşırlarımı asmadan önceki halleri :)


5 yorum:

Bu ütüyü kolaylaştırıyor çok haklısın bende annemden öğrenmiştim. Öğrendiğim bir şey daha var ki ilgi çekici. Geçenlerde bir salı toplantısında Amway deterjanlarının fosfat değil oksijen bazlı olduğunu öğrendim fosfat insna sağlığına zarar veren bir bileşendir. Amway deterjanları zaten bilindiği üzere organiktir. Neyse bu deterjanlar konsantre küçücük bir ölçeği var onunla kullanıyorsunuz azıcık deterjanla harikalar meydana getiriyor be ilginç tarafı çamaşırlar çok kolay ütüleniyor tavsiye ederim..

http://ozlemyilmazz.blogspot.com/

***amak-ı hayal***

Ben de makineden çıkarırken (daha sepete asmak için koymadan) hemen silkelerim sonra da gergin gergin asarım:-)) benim de anneciğim böyle yapar. Bir de yukardaki yorumu yapan arkadaşım yazınca paylaşmak istedim.Dün sabah Gülbenin programda deterjan yerine eczanelerde satılan kayatuzu gibi borax- karbonat ve sirke ile hepsini karıştırıp yerleri sildiler ve yine çamaşırları yıkarken karbonatın süper ie yaradığını tavsiye ettiler.Halıları silmede sirke yine on numaraymış.Benim bloguma da beklerim, sevgiler...

http://papis-style.blogspot.com

amak-ı hayal

PAPİŞ STYLE

Yorumlarınıza ve verdiğiniz bilgiler için teşşekür ederim..izlemedeyim merak etmeyin :)

Aa ben bunu bilmiyordum. Ama ben yikandiktan sonra heen asiyorum. Katlayip bekletmiyorum

Fransali Gelin Hemen asacak dahi olsam böyle yapıyorum çamaşırlar kuruyunca yarı ütülü gibi duruyor o zaman ...dene istersen :)

Yorum Gönder