Telefonlara Gelen Dolandırıcı Mesajlar


Bir ay olmadı herhalde böyle bir mesaj aldım..Bugün yine ona benzer bir mesaj daha geldi..Öncekinde hediye kazandığımı verdikleri numarayı aramamı istiyorlardı..Bu seferde kredi kartı borçlarımı 12 taksite böleceklermiş :D Yine bir numara verilmiş aramam istenmiş..Tabiki bunlara inanmak için ne derece cahil olmak gerekiyor düşünemiyorum bile..Bu msj bir vodafone numarasından geliyordu ..Hemen karşılığında çok şık bir msj yazdım :D Anladınız siz onu..Fakat msj iletilmedi malesef...Çok şey kaybetiklerini düşünüyorum bu msj okumayarak :D Neyse son zamanlarda emniyette sürekli bu konuda uyarıyor zaten dikkatli olunması için..Onlarda zaman zaman msj gönderiyorlar bu konuda..Bu msj lar sıklaşınca düşündümde demekki butür şeylere inana insanlar çokk..Yoksa neden bukadar artsınki butür dolandırıcılık..Madalyonun diğer yüzünüde düşünüyorum aslında..Hani denize düşen yılana sarılırmışya..Bazı insanlarda öyle düşünerek kanıyor butür şeylere demekki diye düşünerek kendimi avutuyorum..Yoksa inananlar var pisikolojisiyle yaşayamayacağım :DSon olarak unutmadan msj gönderilen telefon ve aramam gerktiğini söyledikleri numaraları yazıyorum..
Msj :543 203 07 76
Aramamı istedikleri :0212 221 13 33
cozumfinansal.com böylede bir siteleri varmış...

4 yorum:

kesinlikle çok var,bu ay kartımdan benim olmayan bir harcama çıktı,internetten alışveriş yapmayacağım artık.çok dikkat

"Tabiki bunlara inanmak için ne derece cahil olmak gerekiyor düşünemiyorum bile." Bu lafınıza kesinlikle katılıyorum. Genelde cahil insanlar kanıyorlar böyle durumlara ve sanıyorum ki Türkiye'de buna inanan çok insan var :( Anneme hatta bana da geldi bu tür mesajlar. Biz emniyeti aradık. Onlar da kanmamamız gerektiğini ve hiç bir şey yapamayacaklarını söylediler. Tembihlediler sonra da kapattılar. Numarası geliyor aslında üzerine düşecek birisini görevlendiremezler mi? O numara başkasının üzerine kayıtlı olmuş olabilir fakat sinyalden bulabilirler ama uğraşmıyorlar mı nedir bilmiyorum. Kısacası Allah ıslah etsin bu tür şeyleri yapanları ne denebilir ki başka :)

#merve... Emniyete hak veriyorum aslında..Tabiki araştırsa bulurlar ama bu tür insanlarada nasihat yerine musibet gerekiyor galiba..Okadar uyarıya rağmen hala kanılıyorsa bırakalım kazıklansınlar :D

otuzundansonra bizde netten alışveriş yapıyoruz fakat belirli yerlerden ..Ama tabiki hala daha bende güvenmiyorum oradan alışverişe..

Yorum Gönder