Kızım 6. Hastalık Geçiriyor


Pazar günü kızımı havuzunda oynattıktan sonra akşama ateşi çıktı..Zannettikki havuzda çok kaldı ve orada üşüttü..Meğer 6.hastalık virüsü kapmış..Ondan birkaçgün önce bir arkadaşıma gittim ve bana oğlunun geçirdiği hastalıktan bahsetti..Demekki arkadaşımın oğlu henüz atlatamamıştıki kızımada geçti..Dr. ona bulaşıcı olduğunu söylememiş..Tabi kızımın ateşi çıkınca bu ihtimal hiç aklıma gelmedi..Bu sabah kalktığımda kızımın yüzünde ve vicudunda kızarıklıkları görünce jeton düştü..Hemen arkadaşımı arayıp ondan detaylı bilgi aldım ..meğer aynı şeyleri yaşamışız..6. hastalık nedir derseniz biraz netten araştırdım..Kızamığın amcasının oğlu gibi bişey :) 2 veya 3 gün ateşten bir gün sonra ortaya çıkan hastalığa deniyormuş..İlk ateşi çıktıktan 24 saat sonra dr götürdüm ama hafif gribal enfeksiyon dedi dr..zaten 6. hastalık önceden anlaşılmazmış ne zamanki kızarık döküyor vicut o zaman 6. hastalıktan ateşi çıktığı anlaşılıyormuş..Çok korktum farklı nedenlerden ateşi çıktı diye ama çok şükür geçici bir durummuş..bu vesileylede 6. hastalığı öğrenmiş bulundum..Tabi ilk çocuk olunca birçok şeyde tecrübesiz oluyor insan..Bugün ilk günü kızarıklığın..bu hastalık 6 günü doldurunca geçermiş..zaten adınıda oradan alıyormuş..BURADAN hastalık hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz..

2 yorum:

geçmiş olsun canım işte bu tecrübeler bize de tecrübe oluyor.insan onlar huzursuz olunca ister istemez huzursuz oluyor.öperim yavrumu.

Saol teyzesi..sende kuzuma dikkat et onada bulaşmasın böyle şeyler..Hasta olalı ilk defa bu gece rahat uyuduk oda bende..Yinede en kötü hastalıkları böyle olsun..Bizde seni öperiz :)

Yorum Gönder