Ösym Ödeme İşlemleri için KuveyTürk

Öncelikle size ÖSYM hakkında küçük bir bilgi vermek istiyorum. ÖSYM, yüksek öğretim programlarında okumak isteyen öğrencilerin bilgi düzeylerini ve okumak istedikleri yüksek öğretim programına yeterliliklerini ölçen sınavları hazırlayan Türkiye Cumhuriyeti Devletinin bir kurumudur. ÖSYM; Yüksek öğretim Kuruluna bağlı okulların seçme ve yerleştirme işlemlerini yürütür. Yüksek öğretim Kuruluna bağlı olarak çalışan bir kuruluştur. 19 Kasım 1974’de kurulmuştur.ÖSYM ne işe yarar diye sorulacak olunursa Yükseköğretim Kuruluna bağlı olarak yapmakla yükümlü olduğu sınavların hazırlanması ve yükseköğretim ya da diğer sınav yaptığı konulardaki adayların yeterliliklerini ölçerek ilgili bölümlere uygunluklarını belirlemek ve onları yerleştirmekle yükümlüdür.


Biliyorsunuz Öğrencilik zor, sürekli sınavlara girmek ve bunun için de ücret ödemeniz gerekiyor. Ösym ödeme işlemlerini yapabileceğiniz Kuveyttürk ün  online internet sitesi  güvenilir bir sitedir.
Adaylar isterlerse banka şubelerine gitmeden internet bankacılığı aracılığıyla da bankaya ücret yatırabilirler .Tüm ÖSYM sınav ücretlerinizi hiçbir masraf ödemeksizin Kuveyt Türk Şubeleri'ne gelerek ya da İnternet Şubesinden  giriş yaparak kolay ve hızlıca yatırabilirsiniz. Yani kısacası artık sınav ücretlerinizi tüm Kuveyt Türk Şubeleri'nden ve İnternet Şubesi'nden ödeyebilirsiniz. Ancak sınav ücreti ödeme işlemleri, sınava başvuru süresi bittikten sonraki ilk gün, bankadan ödeme yapacak olan adaylar için mesai saati bitimine kadar yapmaları gerekmektedir.

Önceki gün ÖSYM'nin resmi sitesinden yapılan duyuruda KPSS 2017/2 için tercih kılavuzunun yayımlandığı belirtilmiş, tercih işlemlerinin ais.osym.gov.tr üzerinden 14 Kasım 2017 ile 23 Kasım 2017 tarihleri arasında yapılacağı belirtilmişti. ÖSYM merkezi yerleştirmeleri tercih işlemi olan 15 TL yi en geç 24 Kasım'a kadar bankalara yatırmalıdır. Kamu kurum ve kuruluşlarının bazı kadro ve pozisyonlarına, “Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik” hükümleri uyarınca ÖSYM tarafından yerleştirme yapılacaktır. Adaylar tercihlerini 14-23 Kasım 2017 tarihleri arasında internet yoluyla ÖSYM’ye gönderebileceklerdir. İnternetten tercih gönderme işlemleri 23 Kasım 2017 gecesi, saat 23.59’da sona erecek ve  Genel Yönetmelik gereği; KPSS-2017/1, KPSS-2016/2 ve KPSS-2016/6 (Sağlık Bakanlığı) yerleştirme işlemleri sonucu 2016-KPSS puanı ile herhangi bir kadro veya pozisyona yerleştirilen adaylar, atamaları yapılsın ya da yapılmasın, 2016-KPSS puanları ile bu yerleştirme işlemi için tercih yapamazlar.


0 yorum:

Yorum Gönder