Klima Nasıl Temizlenir




Antalya gibi sıcak memlekette yaşıyorsanız klima ekmek su kadar hayati önem taşır.Klima olmadan durabilenler var olsada nasıl durduklarını hala çözebilmiş değilim :)

Yatak odamızdaki klima boğulur gibi ses çıkarmaya başlayınca servise gitme zamanı geldi ama yaz sıcakları geçinceye kadar bekleyelim ve bu süreçte geçici bir temizlik yapalım diye işe koyulduk.

Açıkcası bu kadar pis olabileceği aklımın ucundan bile geçmezdi.Şok oldum dersem abartmış olmam.

Biz her gece bu pisliğimi soluyorduk ?

Hemen acil müdahale yapmayı düşünüp işe koyulduk..

Aklımıza küçük fırçayla temizlemek geldi.Tabiki kızımın sulu boya fırçaları :)
(Kendisi uykuda olduğu için itiraz sesleri yükselmedi)

Sonuç itibariyle telefonun led ışığından yararlanarak sulu boya fırçasıyla resimde gördüğünüz kısmı sırayla temizledik..

Temizledikten sonra kapı pencereyi açıp klimayı çalıştırdık.İçerisinde kalan ince tozuda dışarıya üfledi.Gece gece bana temizlik düştü ama olsun içimiz rahat şekilde güzel bir uyku çektik .

Son olarak klima kullananların zaman zaman evde temizliğini mutlaka yapmalı.Elinden gelenin dışında bir servis çağırıp mutlaka temizletilmeli...

Zaten bu resimlerden sonra eminim herkes klimasına ön bakım yapacaktır..

Not:Bizim temizlik yaptığımız klima demir döküm marka.
Bir beko bir tanede mitsubishi marka  klimamız var.Sıra diğerlerinde..


















1 yorum:

Aaaaa bizim klimada çok ses yapar oldu bu sene bakım yaptırmadık ondandır mutlaka.Sen diyorsun ki kendimiz temizledik acaba denesek mi bilemedim ki.Vallahi klimaya önceleri bende çok karşı çıkmıştım ama şimdi onsuz bunca zaman nasıl nefes alıp vermişiz sıcak havalarda diyorum.Üstelik kışında çok güzel ısıtıyor .Serin günler gelse artık iyice bunaldık değil mi Ayşegülüm.Hayırlı geceler diliyorum canımmm.

Yorum Gönder