Cake Pops (Lolipop Kek )






Öncelikle belirtmeliyim ki bu tarifi yaparken bir çok aksilik yaşadım.Aldığım çikolata güzel çıkmadı eritince kıvamı çok katı oldu ,cake pops ların üzerine yapışmadı vs.vs.
Sonunda imdadıma arkadaşım yetişip bitter çikolata getirdi ve kısıtlı zamanda ben başka şeylerle uğraşırken o bunların yapımını tamamladı.


Kısıtlı zandan dolayı resimlerde güzel olmadı.Ama inanın bana çok uğraştık :))) Öyle minik minik dursalarda baya el oyalıyorlar..


Kek hamurum ve keklerim gayet başarılı oldu ,eğer cake pops yapacaksanız kesinlikle bu tarifi deneyin derim.


Malzemeler..

3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı tereyağı (erimiş)
1 su bardağı süt
2,5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı vanilya özütü
1 paket kabartma tozu

Yapılışı..
Malzemeleri kek şeklinde karıştırıp cake pops kalıplarına kaşık yardımıyla döküyoruz.Kalıbın tamamını dolduruyoruz ki kabarınca diğer yarısıda dolsun..

Kalıbın kapak kısmını kapatıp önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 12 dakika kadar pişirin..

Pişen lolipop kekleri soğumaya bırakıyoruz..

Soğuyunca çikolatayı benmari usulu eritip ocağın altını kapatıyoruz ve çubukları çikolataya batırıp pop keklere batırıyoruz ki işlem sırasında düşmesinler .

Çubukların yapıştığından emin olunca her cake pops'u tek tek çikolataya bandırıp ardından renkli şeker yada süsleyeceğiniz bir malzemeye bandırıp dobmasını bekliyoruz.

Donma işlemini hızlandırmak için çikolata yada şekerlemelere bandırdığınız cake pops larınızı buzdolabına koyabilirsiniz.

Sonrasında istediğiniz gibi servis yapabilirsiniz.

Not;

1.Eğer eritme amaçlı kullanılan çıkolatalardan kullanmıyorsanız mutlaka bitter çikolata kullanın.

2.Kalan cake popslarınızı yada fazla yapıp dondurucuda saklayabilirsiniz.Çıkardığınızda tadını hiç bozmuyor.Bizzat denedim :)

3.cake pops'u illa kalıp kullanarak yapmak zorunda değilsiniz.Artan keklerinizi yada normal keki truff şeklinde yaparak süslemesini bu şekilde tamamlayabilirsiniz..















4 yorum:

İnsanın çubuklardan tutup ağzına atası geliyor. Emeğinize sağlık...

Amanın tam parti havası olmuş. Kimse önüme koymasın. Vermem. Hepsini lüpletirim. Ohhh eline sağlık. Mucukss.

Niye beğenmedin fotografları anlamadım bence süper. Hem de çok emek harcanmış, hatta iki kişi uğraşmışsınız. Beni aşıyor tabii ellerinize sağlık.

Ellerine sağlık canım neden beğenmedin ki ?Gayet başarılı olmmuşlar..Elllerine emeklerine sağlık..Ben truf şeklinde yapıyordum ama böyle de denemeli:)Sevgiyle ve sağlıkla kal tatlım :)

Yorum Gönder