Pompeii Nasıl Bir Film ? Film Hakkında Yorumum




Bu soğuk kış günlerinde saçma sapan dizilere bakmaktansa film izlemeyi tercih ediyoruz eşimle.

Pompeii'nin hikayesini okuyalı 15 yıl olmuştur sanırım.Okuduğumda o kadar etkilenmiştim ki kaçgün aklımdan çıkmamıştı.

Rabbim sonraki nesle ibret olsun diye sapkın kavimlere hep böyle musibetler göndermiş.İnsan oğlu İbret almak yerine aynı hataları yapmaya devam etmiş.



Neyse hemen film yorumuma geçeyim.

Film ilk başından itibaren sürükleyici,kendine bağlayan bir film.Öyleki izlerken bir saniye bile gözlerinizi ayırmanıza izin vermiyor.Gerek oyuncular,gerekse görsellik olarak zamana uyumlu duruyor.

Film kendi başına benden tam not alsada gerçek hikayeyi bilen birisi olarak konuyu neredeyse hiç yansıtmadığını söyleyebilirim.Volkanik olaylar doğru anlatılmış ama o halkın neden bu musibeti yaşadığı hiçbir şekilde vurguanmamış.Buda film sektörünün nekadar bağımsız olduğu konusunu akla getiriyor !

İllada bir örnek vermek gerekirse ,muhteşem yüzyıl dizisi sevilen,kendi başına başarılı bulunan bir dizi olsada,tarihi hiçbir şekilde yansıtmadığı gibi.

Pompeii filmi benden 10 üzerinden 8 aldı .İzlenebilir bir film.Ama dediğim gibi filmi izlerken pompeii şehri hakkındaki bütün bildiklerinizi bir kenara bırakın..

Ve önce pompeii gerçeğini okuyup öyle izlemenizi öneririm .

İyi seyirler :)

Son zamanlarda izleyip beğendiğim filmler.Belki fikir verebilir size.

Lucy
Kayıp Kız

1 yorum:

Pompei hakkında çok derinlemesine olmasada bilgim var... Ama filmini ilk defa duyuyorum türkçe dublaj mı? merak ettim şimdi çocuklarım bulurlar bunu bana Allah'a emanet ol..
Sevgiler =)

Yorum Gönder