Çocuk Odasını Ayırmanın Zorlukları







Çocukların her dönemi ayrı ,ayrı sıkıntılar yaşatabiliyor.İlk doğduğunda anne sütünü reddetmeden başlayıp,tuvalet eğitimine,oradanda okuldaki sıkıntılarıyla yıllar geçip gidiyor.


Kızım artık dört yaşını doldurmak üzere ve şu anda yaşadığım tek sorun odasında yatmak uyumak istememsi,daha doğrusu korkması !


Bu sorun aslında benim tecrübesizliğim ve kıyamamakdan kaynaklanıyor ,şöyleki.

Aslında çocuklar 3 yaşına kadar korku bilmiyorlar,gözleri kara oluyor.Korkma duyguları 3 yaşından sonra başlıyor,en azından benim kızım öyleydi .


3,5 yaşına kadar bizim odamızda bez beşiğinde uyudu hep.Odasını ayırdığımdan buyana sabaha kadar uyanmadan uyuyup yanımıza gelmemesi sayılıdır herhalde.Ama yanımızda uyuduğu zaman deliksiz uyku uyuyor .


Gece 3 _4 defa uyanıp geliyor ve ben her defasında odasına götürüp tekrar uyuyana kadar bekliyorum.Hal böyle olunca bebekliğindeki gibi uykusuz geceler geçiriyorum.Anında uykuya dalan bir yapım olmadığı icin bazen saatlerce uykum kaçıyor bu yüzden.


Bu durumu nasıl aşacağımı bilmiyorum.En kısa sürede kreşindeki psikolag'la konuşacağım fakat ,tecrübeli Annelerden de bu konuda fikir paylaşımı rica ediyorum :)


Sizler bu aşamayı nasıl atlattınız ?

2 yorum:

Birlikte dua edip "Allahın meleklerinin onu korumaya geldiklerini " söylersen çocuklarda olumlu etkileri oluyor. Bir de kreşte ya da evde sıkıntılı bir şey yaşayıp yaşamadığı ve sorunun çözümü de kendi başına uyumasında etkili. Sevgilerimle. Mucukss.

benımkı henüz küçük ama aynı sorunla ugrasmakdayım bende yatağında uyuması için uğraşıyorum şimdiye kadar aslında bebekken 6 ayına kadar yanında uzanınca uyurdu sonra nedense salla ayağında gitsin laflarına ınandım ınanmaz olaydım :) sımdıde salamadan dırek yatağında uyutmaya çalışıyorum cogu zaman ağlıyor :(

Yorum Gönder