Uçak Bilet Fiyatları Neye Göre Belirleniyor



Havayolu ulaşımını yoğun bir biçimde kullanan ve sürekli olarak farklı güzergahlar ve noktalar arasında seyahat eden kişiler uçuş mesafesi aynı olan iki farklı uçuşun bilet fiyatlarının aynı olmadığına çoğu kez şahit olmuşlardır. Yani Ankara – İstanbul arası uçak bileti 75 TL ise örneğin hemen hemen aynı mesafeye sahip İstanbul – Sofya arası uçak bileti 200 Euro olabiliyor.
Fiyatların bu şekilde farklılaşmasının temeli ABD’ye 1977 yılına kadar dayanıyor. Farklı özellikle sahip biletlerin hizmete sunulmasıyla başlayan bilet farklılıkları bugün birçok farklı etkene bağlı olarak değişiyor. Mevcut güzergah üzerinde faaliyet gösteren rakip firmalar, yolcu talepleri, yolcu profili, tatil dönemleri, taşınan yolcu sayısı ve uçuş sınıfı gibi birçok faktör nedeniyle bilet fiyatları değişebiliyor.
Bu nedenle eşit uzaklığa sahip mesafelerin bilet fiyatları değişse de merkurbilet.com adresinden en ucuz uçak bileti fiyatları ile uzak mesafelerde dahi hesaplı bir uçuş seyahati yapabilirsiniz.

Uçak Bilet Fiyatlarını Hesaplı Almak

Havayolu firmalarının bilet fiyatı belirlemede kullandığı bu yöntemlerini kendinize uyarlayarak hesaplı uçak bileti fiyatları ile uçabilirsiniz. Bunun içinde uçak bileti almayı düşündüğünüz firmanın bilet fiyatlarını takip edip en uygun dönemde bilet almalısınız.
Tatil dönemleri dışında ve talebin az olduğu dönemlerde erken rezervasyonla birlikte biletinizi alarak bilet fiyatlarını yarı yarıya düşürebilirsiniz. Böylelikle de otobüs bileti fiyatına uçak bileti alarak daha hızlı, konforu ve güvenli bir seyahat yapabilirsiniz.

KAYNAK: http://www.merkurbilet.com

3 yorum:

Güzel bir paylaşım yapmışsın. Bir yılbaşı günü Bodrum'dan İstanbul'a sabah 39 tl ye gitmiştim. Aynı uçağın Bodrum'a geliş fiyatı aynı gün 229 tl idi.:)) Oğlum Tunca'da 6 ay öncesinden çok ucuza biletleri alarak 3 aylık bir Güney Amerika turuna gitmişti.

Güzel bir yazı bilet alırken dikkate alınması gerekiyor daha önceki seyahetlerimde bilet sorunu yaşamıştım bu yazıyı okuduktan sonra aydınlandım.

Ayşegülümmm bir de uçak firmalarının Trabzon İstanbul arası bilet fiyatlarını en sona almalarına ne demeli acaba.Yeri geliyor İstanbul Bodrum dahi İstanbul Trabzon arasından daha ucuza geliyor.Canımm ben de gidiyorum memleketine yarın Allah'ın izni ile selamlarını söyleyeceğim Trabzon semalarına.SEVGİLERİMİ BIRAKTIM:))

Yorum Gönder