Altın hesabının avantajları


Düğünlerde takılan ya da kendi birikimlerinizle sahip olduğunuz altınlarınızı evde tutmanın faydası var mı? Belki istediğim an elimin altında olsun diye düşünüyorsunuz ancak evinize giren bir hırsız bütün altın birikimlerinizi alıp götürürse elinizin altında maalesef hiçbirşey olmayacak. Ya da taşınma gibi bir durumda da altınlarınızın kaybolma riski var.
Başta güvenlik sebebiyle altınları evde tutmamak, altın hesabı açtırmak lazım. Ayrıca altın hesabının başka pek çok avantajı da bulunmakta. Altın hesabında bankalar altın alış ve satışı arasındaki farkı düşük tutmaktadır. Böylece alım ve satımlarda kaybınız daha az olacaktır.
Altınlarınızı bozdurmak istediğinizde bankanızdan altınlarınızı ederi kadar paraya çevirebiliyorsunuz. Yani bankanızdan altın almak istediğinizde fiziki altın almak zorunda değilsiniz, kuyumcuya gidip bozdurma gibi bir derdiniz olmuyor. Üstelik birikim yapmaya devam etmek istiyorsanız dilediğiniz zaman ister altın olarak isterseniz de para olarak ekleme yapabiliyorsunuz. Böylece birikim yapmak için en az bir çeyreklik parası biriktirmek zorunda kalmıyorsunuz. İstediğiniz kadar para ekleyebiliyorsunuz.
Eğer vadeli altın hesabı açtırmayı düşünürseniz o zaman altınlarınız durduğu yerde de değer kazanıyor. Faiz oranları bankadan bankaya değişmekle birlikte genellikle rekabet sebebiyle bankalar çok cazip faiz oranları uyguluyorlar.
7 gün 24 saat işlem yapabileceğiniz altın hesabınızı internet şubesine de bağlayarak, oturduğunuz yerden yönetebilirsiniz.
Altın hesabı işte tüm bu avantajları sebebiyle tercih edilmekte. Siz de en yakın bir banka şubesine giderek altınlarınızı güvence altına alın.

4 yorum:

Ben de yatırımı o şekilde yapıyorum :) Saklama derdi yok ..Ne güzel :))

Selam canım , bir defasında bilgi almıştım yakın zamanda yalnız o altınları öyle almıyorlar, bozduruyorsun, altın üzerinden alıyorlar iyide çok zarar yapmış oluyoruz böyle , elimdeki altını düşük fiyata bozup yüksek fiyata alıp faize yatırıyorlar, kalsın dedim hiç değilse hırsız çaldı derim banka çaldı diyeceğim bunlar kültürlü okumuş hırsız, hesap yaptık 250 tl zarar oluyor, ileride kazanacakmışım o ileri ne zaman oluyor acaba:))) Küstüm ben onlara:)) Öpüyorum canım sevgiler.
Not: bakkala gittim bir küçük ekmek aldımm:))))

Çok faydalı ve bilgilendirici bir yazı olmuş teşekkürler.

Yorum Gönder