Kalbur Tatlısı ( Bayram Önerisi :)




Herkese selamlarımı sevgilerimi göndererek başlamak istiyorum yazıma..Ramazanın son iki gününe girdik Allah'ın izniyle..Dolu dolu bir Ramazan geçirdim ben kendi adıma..Rabbim kabul eyler inşAllah cümlemizin orucunu ve ibadetlerini..
Bu tatlıyı akşam arkadaşlarımızla Antalya kent ormanında yaptığımız iftar için yaptım..Ben tadına bakmadım henüz ama yiyenler mmmm diye bir ses çıkarıyordu :))

Bu tarif ilk yaptığım tatlılardan birtanesidir , uzun zamandır yapmıyordum..Şöyle bir eski tariflerimi karıştırayım derken bunu yapmaya karar verdim..

Tarifimize gelirsek..

Malzemeler;
1 paket margarin (eritilmiş )
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1,5 su bardağı rondodan geçmiş fındık veya ceviz
bir tutam tuz
Aldığı kadar un

Şerbeti için;
5 su bardağı su
4 su bardağı şeker

Yapılışı;
Öncelikle şerbetimizi pişirip soğumaya bırakıyoruz..

Margarini eritip diğer malzemelerle birlikte yoğurma kabına alıyoruz..Ununu yavaş yavaş ekleyip kulak memesi yumuşaklığı kıvamında bir hamur elde ediyoruz...Bu aşamada yarım su bardağı fındık yada cevizimizde hamura ekleyip bir kez daha yoğuruyoruz...

Hamur kıvama gelince süzgecin arkasında ceviz büyüklüğündeki hamurumuzu açıp içerisine fındık yada cevizi koyuyoruz ve börek gibi sarıyoruz..

Süzgeçin arkasında yapma nedenimiz süzgeç delikleri hamurumuza şekil versin diye..Bu sayede tatlıların üzeri tırtıklı şekiller alıyor..Süzgeciniz uygun değilse rendenin üzerindede yapabilirsiniz..Yada benzer birşeyin..

Sardığımız tatlıları üzerine birşey sürmeden direk olarak 150 derecede fırında pişiriyoruz...Süre yazmıyorum çünkü her fırının pişirme süresi ayrı..Resimdeki kıvamda Kızardıklarında tamam demektir..

Pişen tatllılarımıza fırından çıktığı gibi soğuk şerbeti döküyoruz..Mutlaka şerbet soğuk , tatlı sıcak olması gerekiyor..

Şerbetini çekince afiyetle yiyebilirsiniz..

Not: Hamur büyük bir fırın tepsisi çıkıyor..benim biraz hamurum kalınca , tepsiye sığmayınca kalan hamura azıcık şeker ekleyip kurabiye şeklinde pişirdim , Sizdede böyle olursa fikir olsun :)

Yapacak olanlara şimdiden afiyet şeker olsun..

Bu vesileyle şimdiden  bayramınızı kutluyorum :)









8 yorum:

Tam bayram tatlısı olmuş.Ellerine sağlık.

ellerinize sağlık,nefis gözüküyor:)

tam bayramlık bır tatlı elıne sağlık ıyı bayramlar

Maviye iz süren , çok teşekkür ederim canım :)

selma tamer , çok teşekkür ediyorum canım sana ve ailenede hayırlı bayramlar diliyorum :)

Canım benim, sohbetimi etmenize çok sevindim şu varki ben vişnap Macideye bir türlü yorum yazamıyorum çünkü ,, google+ hesabım yok, özlelikle hastalandığım dönemde beni yorumlarıyla hiç yalnız bırakmadı bana çok moral olmuştu, ne yaptıysam ulaşamadım bazı bloglara yazdığı yorumların altına ona yorum yazdım belki görür diye , eğer sen ulaştırırsan çok sevinirim canım.

siyahkuğu , canım google + hesabı açma vaktin gelmiş demekki :) Vişnap a mesajını ilettim :)

Yorum Gönder