Tavada Kabuklu Mini Patates



Sıcak bir Antalya sabahından herkese merhabalar..Hafta başındayız , herkese hayırlı , bereketli , huzurlu , kazasız belasız , bir hafta diliyorum..
Şuanda bu minik patateslerin tazecik çıktığı zaman , Sevmeyen yoktur sanırım :) Lezzeti büyük patatese oranla çok çok lezzzetli oluyor..Özellikle bu şekilde kahvaltıda yemeye bayılıyoruz biz..

Bu şekilde pişirildiğini ben ilk kayınvalidemde gördüm..Fırına filan atıldığını biliyorum ama bu şekil yapılışı çok bilindik değil sanırım..En azından benim açımdan :)

Nasıl pişirildiğine gelirsek..

İstediğiniz miktarda patatesi önceden suya koyuyoruz ..Kabuğuyla pişeceği için toprakları tam temizlensin diye...Biz akşamdan koyduk mesela..Sonrasında tek tek yıkayıp tavamıza üst üste gelmeyecek şekilde atıyoruz..Üzerine yarım çay bardağı su ve iki yemek kaşığı sıvı yağ ekleyip tavanın kapağını kapatıyoruz..

Öncelike yüksek atesşte pişiriyoruz..Suyunu çekmeye başlayınca altını kısıp tuzunu attıktan sonra ara sıra tavayı sallayarak pişirmeye davam ediyoruz..

Bu şekilde kısık ateşte tavayı ara sıra sallayarak (patatesler alt üst olsun diye ) yarım saat kadar pişiriyoruz..

Pişip pişmediğini çatal yada bıçakla kontrol edebilirsiniz..

Pişme aşamasında kapağı sürekli kapalı olacakki buharla pişsin..

Sonrasında servis tabağına alıp , üzerine istediğimiz baharatı ekleyip afiyetle yiyoruz :)















2 yorum:

çok güzel olmuş canım ellerine sağlık. yanına da güzel bir marul salatasıyla benim için güzel bir öğün olur. mutlu bir hafta sonu dilerim sevgiler.

lezzet-i mekan (serpil) , Ne güzelde menüyü hazırladın :) Beraber yeşil salatayla yeriz :)
Bendende sevgiler sana , güzel hafta sonları canım :)

Yorum Gönder