Ucuz Uçak Bileti Nasıl Bulunur ?


Uçak yolculukarı gün geçtikçe , diğer seyahatlerin yerine geçer bir konuma geldi.Yeni şirletlerinde pazara girmesiyle birlikte ucuz uçak bileti seçebilme gibi bir seçeneğimiz oluşmuş oldu.Peki nu ucuz uçak biletlerine sahip olmamız için nelere dikket etmemiz gerekiyor?

Öncelikle hava yolu şirketleri zaman zaman kampanyalara yapıyor.En ucuz uçak biletini bulmak için internetteki kampanyalara göz gezdirmeliyiz.Özellikle Pegasus ve SunExpress Hava yolları en çok kampanya yapan hava yolu firmalarıdır.
Yurt dışı uçuşu yapcaksak , Türk firmalarnın uçaklarınıda göz önünde bulundurmalıyız.Çünkü sonuş olarak yolcu alsada boş gitsede , ülkesine geri döneceği için daha ucuz bilet bulmak mümkün olabililiyor.Tabi bazen yurt dışı firmaları kampanyalar yapıyor.Mesela İtalya'ya gideceksek ,İtalya firması olan Alitalia Hava Yollarında ki biletler ülkemizdeki firmalardan daha ucuza olabiliyor , araştırıp hangisi daha uygunda o bileti almalıyız.

Eğer uçak yolculuğu sonrasında döneceğimiz tarih belli ise biletimizi gidiş-dönüş almamızda bize kar sağlayacaktır.Bununla beraber hepimizin bildiği gibi uçak biletini ne kadar erken alırsak o kadar yine kar ederiz.
Eğer çok sık uçak seyahati yapıyorsak , bazı kredi kartları mil kazandırıyor.Mil puanın en son toplanınca bir tane bedava uçuş kazanabiliyoruz ,eğer çok uçak seyahati yapıyorsak bu mil kazandıran kredi kartlarına sahip olmalıyız.
Aktarmalı uçuşlar hem daha pahalıdır , hem de yeri geliyor hava alanında saatlerce bekleyebiliyoruz, onun için direk uçuş varsa , direk uçuş olan bileti almalıyız.Böylece zamandan kazanmış ve kar etmiş oluruz.
Seyahat gidiş-dönüş günlerimiz kesin değil de esnek olabiliyorsa , yani bazen gideceğimiz günün 1-2 gün sonrasındaki bilet, çok fazla değişeknlik gösterebilioyor.Alacağımız günün bilet fiyanın yarı fiyatına bulabiliyorz.Onun için gideceğimz günün 1-2 gün öncesindeki biletleride araştırmalıyız.

0 yorum:

Yorum Gönder