Levrek Tava


 Herkese merhaba arkadaşlar..İki balık konusu üst üste geldi ama tamamen tesadüf oldu kusura bakmayın artıkın :)
Önceki oturduğum eve yakın bir balıkçım vardı çok güzel taze balıklar getirirdi her hafta almaya çalışırdık ..Ben zaten balık seviyorum eşimede alıştırdım şimdi kızımda çok seviyor ..Kısacası Maaile balıkçıyız..

Bu evime taşınınca pazar hemen 50 metre yakınımda balıkçılar geliyor ama istediğim gibi balık bulamıyorduk..Bir pazar tesadüfen yakındaki alışveriş merkesine gidip balık reyonunun önünden geçerken her pazar taze balıklar geldğini öğrendik tabii hemen tazecik lokum gibi palamutları kapıp eve geldik :)

Geçtiğimiz pazarda yine palamut bulma hevesiyle gittim ama o gün palamut yoktu bende yine tazecik levrek aldım..Ben diyorum çünkü eşimle kızım evdeydi ..Balıktan anlayan taraf ben olduğum için :) Kayınvalidemi beklediğimiz için eşim evde kaldı artık..

Neyse balıkları temizlettim ..Eve gelip balık süzgecimde yıkayıp suyunu hemen saksılarıma döktüm..Kamkatımız ve maydanozlarımız bol bol vitaminlendiler :)

Ben levrek ve alabalığı kafasıyla kızartmayı seviyorum..Bana göre sanki daha lezzet katıyor balığa..
Hemen mısır unlayıp attım tavaya ..Dikkat ederseniz çok yağlı kızartmadım..

Balıkları pişirip kenara alınca kalan yağına hemen soğan dilimleyip dizdim vede biberleri..
Her balık yapışımda mutlaka soğanda kızartırım yanında..Balığın yağında kızartınca kokarmı kötümü olur diye düşünmeyin bence dahada lezzetli oluyor deneyin derim..

Hatta hamsiyle birliktede soğan kızartılır ..Nasıl yapıldığını hamsi kızartınca ki ( hala bana göre sezonu açılmadı ) buradan paylaşırım sizlerle..

Tabii balığın olmazsa olmazı salatayıda unutmayalım :)




Ve sonuç eşimle güzel bir balık keyfi daha yaptık..

8 yorum:

Kutluyorum sizi çoğu kişi levreği ızgara yapar, tamamen yanlıştır. Levrek aslı tavadır. Yanlız aynı yağda soğan ve biber biraz ağır olmadı mı? Hamsi konusunda da haklısınız. Daha iki ayı var en az. Ellerinize sağlık.

ilhan tamamen damak zevki sanırım pişirme şekli..Benim alışkın olduğum şekilde bu :) Soğanlar çok ağır olmuyor resimdede gördüğün gibi çok fazla yağda kızartmıyroum ..Birde yüksek ateşte çok fazla kızartmadan hemen alıyorum..Bu şekilde yağ şekmiyor fazla..
Bu işlem ızgarada olsa daha iyi olur tabii :)

Donmuş hamsi satılıyor şuanda asla yemem..Onu yiyeceğime hiç yemem daha iyi..damak zevkimi bozamam onunla :))

AYŞEGÜL CÜM ELLERİNE SAĞLIK
MUHTEŞEM GÖZÜKÜYOR

Ben birgün size geliyorum Ayşegül hocam :)
Yemekleriniz harika görünüyor.. elinize sağlık

levrek en sevdiğim balıklardandır,ellerine sağlık mis gibi olmuş...

anne eli gibi Balıktan anlayan herkesin favori balığıdır levrek ..Teşekkür ederim :)

Yunusemre Çelik BUyur gel herzaman misafire kapımız açıktır :)

Yorum Gönder