Maydanoz Nasıl Taze Saklanır

Herşeye maydanoz olma der büyüklerimiz ama bugün onların sözünden birazcık çıkacağım müsadenizle :) Maydanoz evde en çok kullandığım sebzelerden..Çokta seviyorum..Bu yüzden sürekli evde bulundurmaya çalışıyorum..Ama pazardan tazecik aldığım maydanozlar birkaçgün geçmeden sararıp çürümeye başlıyordu..Yarısını bu sayede atmak zorunda kalıyordum..Satıcılar yeşil ve taze gözüksün diye sürekli ıslattıkları için hemen bozuluyor , kuru satsalar okadar çabuk bozulmayacak.. Bazıları (marka ismi vermiyorum) saklama kabı kullanıyor hava almadığı için bu şekilde taze kalabiliyor bir hafta boyunca..Ama bu bahsettiğim ürünlerden evinde bulunmayanlar içinde çözüm var..

Maydanozları ister yıkayıp suyunu süzdükten sonra isterseniz yıkamadan direk olarak buzdolabı poşetine koyup ağzını hava almayacak şekilde bağlayınca bir hafta boyunca yaşil ve taze kalıyor.. Mesela geçen hafta pazartesi aldığım maydonozlarım yarın bir hafta olmasına rağmen hala yeşil ve taze .. Bu şekilde hem israfı önlemiş oluyorum hemde pazardan aldığım maydanozlarım bir hafta bana yetiyor..Diğer türlü hafta arası marketten almak durumunda kalıyordum..
Teyzem maydanozu yıkayıp doğradıktan sonra kapaklı kavanoz içerisinde saklardı oda taze tutuyor..

Diğer yönden bitiremediğiniz , ziyan olacağını düşündüğünüz maydanozları yıkayıp doğradıktan sonra buzdolabı poşeti yada dondurucuya girebilecek bir aparatla birlikte dondurucunuzda saklayabilirsiniz.. Bu şekilde çiğ tüketilecek yiyecekler hariç tüm yemeklerinizde kullanabilirsiniz..Çok kolay parçalara ayrıldığı için donurucudan anında kullanabiliniyor..Kalanı hiç erimeden tekrar dondurucuda saklanabiliyor..
Not: Maydanozları yıkayıp saklayacaksanız , sebze kurutma aparatında kurutup saklayınca daha uzun süre taze kalıyor..
Nacizane benim saklama şekillerim bunlar.. Sizlerinde farklı saklama yöntemleriniz varsa paylaşın lütfen çok mutlu olurum :)

2 yorum:

merhabalar
sizi takibe aldım
bu güzel bilgiler için teşekkür ederim

Seyyah Gül Hoşgeldinz çok memnun oldum bloguma katıldığınız için :)

Yorum Gönder