Ağlayan Kek




Aslında bu keki yapalı çok oldu..Almanyadan kuzenlerim tatile Alanyaya gelince sağolsunlar oradanda günübirlik bana geldiler ..Onlar için hazırlamıştım bunu..Birtürlü yazmak nasip olmadı kısmet bugüneymiş :) Pandispanya kekim okadar çok kabardıki istesem bukadar kabarmazdı :D Patlamaya hazır volkan görünümü aldı biranda..Bu yüzden ancak yarısını kullanabildim gerisini dondurucuma attım sonra kullanabilmek adına..

Malzemelerine gelince..
Öncelikle orta boy yuvarlak borcam kullandığımı söyleyeyim.
Keki için ..3 Yumurta , 1 paket kakao , yarım çay bardağı sıvı yağ ,Yarım çay bardağı  maden suyu , bir buçuk su bardağı şeker , 1 paket kabartma tozu ,1 paket vanilya ,aldığı kadar un kullandım..

Üzeri içinde ..Bir paket krem şanti ,bir paket çkolata sos kullandım..
Krem şantiyi çırparken biraz sıvı kıvamda olursa daha iyi oluyor..Dolapta bekleyince kendiliğinden koyulaşıyor..Çikolata sosuda koyu kıvamda yapınca daha güzel oluyor..

Kekimi ben robotta çırptım..Robotuma önce yumurta , şekeri ve vanilyayı çırptım ..sonrada sıvı yağ  ve maden suyunu ekleyip köpürene kadar çırptım..Kakaoyu ekleyip tamamen eriyene kadar karıştırdım..Sonrasında un ve kabartma tozunuda ekleyip tamamen karışana kadar çırptım..Tepsimi tereyağıyla yağlayıp 180 derecede pişirdim..Süre vermiyorum çünki her fırının pişirme hızı farklı..
Kek yaparken hep robotumu kullanırım..Tertemiz ertaf batmadan ve güzel karıştırdığı için beni yormuyor :)

Kek pişince soğumaya bırakıyoruz..soğuduktan sonra bıçakla normal kek dilimler gibi dilimledim..Dilim keklerimi elimle parçalar kopararak başka bir borcama döşedim..Neden faklı borcam derseniz..Piştiği borcam pişen keke küçük geliyor o yüzden daha büyük borcam yada her ne kullanacaksanız kullanmanızda yarar var..
Keklerin üzerini dolaptan çıkardığım sütle ıslak kek yapar gibi ıslattım..Islattıktan hemen sonrada krem şantiyi keklerin üzerine güzelce döşedim..En sonundada pişirip soğuttuğumuz çikolata sosu üzerine döküp dolaba kaldırıyoruz..
Dolaba koyarken üzerini streç film yada herhangi başka birşeyle kapatırsanız hem dolap kokusu içerisine sinmez hemde üzeri kurumaz daha yumuşak kalmasını sağlar..Diğer türlü ertesi güne kalınca kötü oluyor..

Birkaç saat dolapta dinlendirdikten sonra afiyetle yiyebilirsiniz.

4 yorum:

Merhabalar,
Bu nefis pastaya ağlayan pasta demek içimden gelmiyor:)
Görüntü muhteşem,lezzetin de muhteşemliği görüntüden belli oluyor.Olsa olsa mutluluk veren pasta olur.
Ellerine sağlık canım.
Sevgiler...

SEVALCE LEZZETLER ..Teşekkür edeirm ..Eşimle aramızda Yemezsen ağlıyor diye esprisi geçer hep :)) Bendende sevgiler ...

Çok lezzetli görünüyor... Ellerine sağlık canım...
Bunu bugün yapacağım inşaAllah...
Paylaşım için teşekkür ederim güzel arkadaşım :)

ZîŞuuR..teşekkür ederim..Yapınca paylaşırsın sende :)

Yorum Gönder