Kızım Bezini Değiştirtmek İstemiyor !



Kızım artık 19.ayında..Herşeyi anlıyor.Heryere tırmanıyor.İstediği şeyleri az çok gösterebiliyor.Ama hala konuşamıyor.Baba diyor ama babasını çağırmak için değil öyle oyun arasında.Daha henüz Anne demedi :( Bende zorlamıyorum zaten sonuçta vakti zamanı gelince konuşacak nasılsa.İnşallah.Aşılarımız tamamlandı sayılır.Sadece hepatit_A aşısının tekrarı kaldı oda önümüzdeki ay yapılınca ilk okula kadar aşımız kalmıyor.Su çiçeği aşısını fln 15.ayında vurdurmuştum zaten.Şuanda su çiçeği ve hepatit _A aşısını devlet ödemiyor kendi imkanlarınla alıyorsun.Su çiçeği aşısı yerli olan aşı 80 tl. ithal olanı var birde oda 90 tl..Hepatit_A aşısıda 35 tl. Bu aşı altı ay arayla birkez daha vuruluyor.Yani 2 kez vurulursa işe yarıyormuş.Vurdurmak isteyen varsa bilgisi olsun diye yazdım bunları.Şunuda belirteyim hepatit_A aşısını devlet ödemeyi planlıyormuş.Ama nezaman ödemeye başlar bilmiyorum.Vurdurmadan önce doktor yada ebenizden yada eczacınızdan bilgi alarak satın alın aşıyı.

Ama şuanda asıl problemimiz kızım bezini değiştirmemi istemiyor.Bezini açmaya başlayınca kendini kasıyor kaçmaya çalışıyor sürekli hareket ediyor.Tabii sade çiş yapınca değiştirmek kolay oluyorda büyük tuvaletini yapmışsa çok zorlanıyorum.Normalde kullandığım ıslak mendilin 2 katını kullanmak zorunda kalıyorum..Poposu pişik değil ondan yapmıyor.Zaten sürekli vazelin kullanmaya çalışıyorum bez rahatsız etmesin diye.

İnternetten araştırayım dedim bi baktım çok kişi aynı problemi yaşamış yada yaşıyor.Herkes kendince çözümler bulmaya çalışmış ama bir uzmanın yazdıklarına göre çocuğa değiştirme bölümü yapıp sadece altı değişirken aynayacağı oyuncakları orada bulundurmak.Yada tavandan aşağıya oyuncak asıp bezi değişirken onunla oyalanması sağlanmak gibi şeyler denenenbilirmiş.

Bende kızımın istediği ama eline vermediğim şeyi vereyim dedim ama dikkati dağılmayan bir çocuk olduğu için işe yaramadı :( Bir süre bu sorunu yaşayacağım sanırım.Üst değiştirmede pek problemimiz yok şuanda bir ara onuda yaşamıştım üstüne diğiştirirken okadar ağlıyorduki kolunda falan problemmi var diye düşünüyordum.Bu bez işi sanırım tuvalet eğitimine kadar sürecek.Onada daha var 2 yaşında başlamayı düşünüyordum.

Anne olanlar beni çok iyi anlamıştır şuanda.Yinede başka sağlık problemi yaşamadığım için şükrediyorum.Buda anne sınavlarından birisi kazanana mükafat var demekki..Biliyorsunuz anne çocuğuna yaptığı her hizmetten sevap kazanıyor.İnşallah bizde hakkıyla kazananlardan oluruz ! Aşağıda kızımın havuz keyfi :)
Sevgiyle kalın canlar.


2 yorum:

Yazını okuyunca her şeyin daha çok başında olduğumu bir kez daha anladım. Gülbilge henüz 3 numara bez kullanıyor ve dönmeye yeni başladı. Şimdi bile bazen zorlanıyoruz bezini değiştirirken. Ay annecim annecim :S

Zeynep .. Öncelikle Allah bağışlasın yavrunu ..her dönemein ayrı sıkıntısı oluyor bende hergün yeni birşey öğreniyorum :) Benim kızım şuanda 4+ bez kullanıyor ama yakında 5'e geçiş yaparız..Dün bezini değiştiriken uzamnın yazısında okuduğum şeyi uyguladım..Eline mini bir el feneri verdim ışık fln yanıyor dikkatini çekti bezini rahat değiştirdim..Dünden bu yana o feneri sadece altını açarken veriyorum eline ,eline alır almaz kendisi yatıyor otomatikmen :) Uzman görüşü nekadar önemli birkez daha anladım..Böylelikle bu süreci atlatacağız inş..

Yorum Gönder