Diş Lekelerini Beyazlatmak


Özellikle kahve, çay , sigara gibi ürünleri çokça kullanan kişilerde diş lekeleri kaçınılmaz oluyor..Eğer bakım yapılmazsa yada dikkat edilmezse bunlar kalıcı hale geliyor..Açıkçası gerçekten kötü gözüküyor..Çalışma yada sosyal hayatta önemli olarak görülsede bence aile yaşantısında 'da önemli..Eşlerden birinin sigara içmesi diğer eşe haksızlık olarak görüyorum ben..Ne o kokuyu nede o görüntüleri çekmek zorunda değil..İçen kişi farkında bile değil ama gerçekten üzerine sinen koku duş almadıkça yada ağzına bakım yap madığı sürece her daim rahatsızlık verecektir..Bunu karşınızdaki insanın söylemesine gerek yok eğer sıgara kullanıyorsanız bunlara dikkat etmek zorundasınız ,karşınızdakine saygı bakımından.. Sigara içen kişilerle hoşgeldin faslı hiçte hoş olmuyor benim için..

Sigara kullanan fakat bunu çok güzel kamufle eden kişilerde yok değil..Dişlerini fırçalama fırsatı bulamasada naneli sakızlar kokuyu bastırıyor..

Baştada yazdığım gibi kokusu bir yana diş lekeleri asıl rahatsız edici husus..

Bunun için diş macunu bir yana karbonat ve sirke büyük yardımcı oluyor..Tabii doktorunuzdan mutlaka onay aldıktan sonra.. Diş macunlarının içerisinde karbonat zaten bulunuyor ..Karbonat, dişlerdeki hafif lekeleri temizliyormuş. Sirke ise ağızdaki bakterilerin ölmesini sağlayıp tartarı yok ediyormuş.

Ancak çok miktarda kullanım da sorunlara sebebiyet verebiliyormuş. Islak fırçayı karbonata dokundurarak fırçalamanız yeterli. Sirkeyi ise asla yutmayınız. Çok ufak miktarda ağzınıza alarak çalkalayınız.

Her gün bu yöntemi denemek dişler için zararlı olabilir. Haftada en fazla 3 kez sirke ve karbonat ile dişlerinizi fırçalayın. Dediğim gibiYöntemi denemeden önce doktorunuza mutlaka danışın.

Sağlıklı sıhhatli günler dileğiyle sevgiyle kalın...

0 yorum:

Yorum Gönder