Bebe Bisküvili Puding


Bugün Ramazan'ın yedinci gününün tutuyoruz (Allah kabul ederse )..Çok ağır yemekler yapmasakta yinede insan farklı şeyler arıyor..

Tatlı zaten vazgeçilmezimiz..iftardan sonra canımız çekiyor..Ağır bir tatlı yerine böyle puding türü şeyler daha iyi oluyor..

Daha önceki bir yazımda kızımın eti'nin cici bebe bisküvisi yüzünden çok kötü ishal olduğunu.Bu nedenden dolayı aldığım büyük kutu bisküviyi pasta türü şeylerde kullanırım diye atmamıştım..

Geçen hafta eşimin canı puding çekmesi münasebetiyle yaptığım pudingin içerisine başka bisküvi evde kalmadığından dolayı bebe bisküvisi kullandım (Biz öyle seviyoruz ).. Çok hoşumuza gitti bebe bisküvisi farklı bir lezzet kattı..

Bugünde iftar için tekrar puding pişirdim..Bu sefer pudingimi hünerlibayanlar.blogspot.com da öğrendiğim şekilde mikro dalgada pişirdim..Okadar pratikmişki ben şimdiye kadar neden yapmamışım diye düşündüm..Başında beklemek yok tencere dibine tuttu derdi yok :) Ayrıca çıkolata sosunuda aynı şekilde pişirebiliyormuşsun (henüz denemedim )..

Yapılışı :

Bir paket pudingi üzerinde yazdığı miktarda sütle birlikte borcam yada mikro dalaga fırına dayanıklı büyük bir kasede çırpıcıyla iyice çırpıyoruz..Sonra mikro dalgayı en yüksek derecede 4 dakikaya ayarlıyoruz..4 dakika dolunca çıkarıp çırpıcıyla bidaha güzel karıştırıp tekrar 4 dakikaya ayarlıyoruz...Bu şekilde muhtemelen pişmiş olacaktır eğer pişmemişse tekrar birkaç dakikaya ayarlıyoruz..Kıvama geldiğini anlayınca pişmiş demektir :)

Kasemizin dibine ( Ben dondurma kasesi kullandım ) 2 veya 3 tane bebe bisküvisini dörde bölüp bırakıyoruz..Üzerine pudingimizi döküp ince bir bıçak yada benzer birşeyle pudingin en dibe inmesi için yol açıyoruz..

Üzerine bebe bisküvilerini rondoda çekip süslemek için kullanabilirsiniz..Hem pudingin üstünün tabaka tutmamasını hemde görünüşünü daha güzel gözükmesini sağlıyor..Tabii farklı şeylerlede süsleyebilirsiniz tamamen evinizdeki malzemeye kalmış.. işte bukadar basit..

İftardan sonra ağzınızın tatlanması için birebir...Afiyet olsun....










0 yorum:

Yorum Gönder