Günümüz Hastalıklarından Birtanesi


Uzun zamandır para gününe katılmıyordum..Genelde kokoş toplantıları olur ve beni çok sıkar butür toplantılar...Ayy seninki neki benim gelinim öyle ,kızım böyle gibi anlatımlar...Ayyy geçengün bir bluz gördüm hemen aldım hemde şu paraya hiç acımadım valla :) gibi gülünç övüntüler vs.vs.vs.
Kayınvalidemin günü olunca haliyle katılmak durumunda kaldım..Pastalar börekler güzelcene lüpletildi tabii :)
Neyse bu gün içerisinde benim yaşlarımda öncedende tanıdığım bir bayanın anlattıkları beni bu yazıyı yazmaya teşvik etti..
Konu şuki bayan tam anlamıyla kafayı temizlikle bozmuş..Resmen hasta..

Günümüzde aslında çokça karşılaştığımız bir sorun temizlik hastalığı...

Evi temiz değilken gezmeye gidemediğini,uyuyamadığını hiçbirşeyden hiçbiryerden keyif almadığını çok mutsuz olduğunu anlattı..Dolapların içi bir milim bile bozuk olursa gece rüyalarına giriyormuş..Ütüsü olunca onları yapmadan yatamadığını...Misafiri gelecekse herşeyin kusursuz olması gerektiğini yoksa bütün psikolojisinin altüs olduğunu anlattı..
Mesela evden çıkarken eşini ve çocuklarını önden dışarı çıkarıp arkalarından oturma odasını toplamadan çıkamazmış..Kısacası anlattıda anlattı :)Tamam temizlik İamandandır ama herşeyin fazlasıda zarardır... Onu dinlerken bunalıma girecektim nerdeyse :)


Şaka biryana gerçekten çok üzüldüm mutlaka bir yardım alması gerektiğini bu yüzden birçok evliliğin bitme noktasına geldiğine şahit olduğumu söyledim...Aslında bunların hepsinin farkında yardım alması gerektiğini biliyor ama temizlikten hiçbirşeye vakit ayıramıyormuş..

Zamane hastalığı bu olsa gerek...Eşini ,çocuğunu bu uğurda feda edecek kadar ciddi boyuttaysa hastalık olarak düşünmekten başka çare kalmıyor..Bende kendimi şöyle bir düşündümde benimde bazı takıntılarım var temizlik konusunda hastalık boyutuna gelirmi bilemem :)

Eşimin halasıda gençken aynı problemi yaşamış ve yardım alarak düzelmiş..Siz ve çevrenizde böyle olupta ne yapacağını bilemeyenler için bu örneği verdim..Oldukça yıpratıcı olan bu durumdan bu şekilde kolayca kurtulabilirsiniz..

0 yorum:

Yorum Gönder