Yurtiçi Tatil Planınıza İzmir’e Ekleyin



Havaların ısınmasıyla tatil sezonuna girmiş bulunuyoruz. Okulların tatil olması ve yıllık izinlerin de başlamasıyla birlikte yurtdışı ya da yurtiçi tatil planlarımızı yapmaya başlayacağız. Aylar öncesinden tatil planı yapanlar olduğu kadar planını daha yapmamış olanlarımız da vardır değil mi? Seyahat planını henüz tamamlamamış olanlar için birkaç tavsiyede bulunmak istiyorum.
Bu yaz yurtdışı tatil planı yapmak yerine yurtiçi tatil planı yapmanız tavsiye edilir. Sebebi de ülkemizde bu yıl turist sayısının az olması nedeniyle uçak biletlerinin, otellerin ve restoranların indirimli fırsatları müşterilerine sunmasıdır. Yurtiç tatil düşünenlere de tavsiyem İzmir’dir.
İzmir, ülkemizin gözde şehirleridendir. Kendine has yaşam tarzı ile İzmir, birçok yerli ve yabancı turistin uğradığı yerlerdendir. Bu yazı İzmir’de geçirmek isteyenler için gezilip görülecek yerleri anlatmak istiyorum:
İzmir Saat Kulesi
Konak Meydan’da yer alan saat kulesi İzmir’in sembolüdür. Saat kulesi, gündüzleri meydanın canlılığını kendine çekerken, geceleri de ışıklandırılmasıyla güzelliği ile harika bir manzara oluşturur. İzmir’de eş dost ile buluşmaların çoğu bu kulenin altında planlanır.
Konak İskelesi
Karşıyaka’ya geçiş için deniz ulaşımını sağlayan tarihi Konak İskelesi’ne de uğramadan olmaz.
İzmir Kemeraltı Çarşısı
İzmir’in en kalabalık alışveriş merkezlerindendir. Ucuzluğu ile birçok kişiyi kendine çeken tarihi çarşı şehrin en kalabalık yerlerindendir. Alışverişi seviyorsanı mutluka uğrayın.
Agora Harabeleri
Çarşının kalabalıklığından bunalanlar, çarşı yakınlarında bulunan Agora Harabelerini ziyaret edebilir. Hala kazı çalışmaları devam etse de harabeler, ziyaret edilmesi gereken noktalardan birisidir.
Dario Moreno Sokağı
Saat kulesine 15-20 dakikalık bir mesafede olan Ege’nin silüetini kendinde taşıyan bu şirin sokağı muhakkak ziyaret etmelisiniz. Deniz ve mehtabın tadını burada çıkarabilirsiniz.

Kordon Boyu
Şehrin karmaşasından kurtulmuş bu bölgede gencinden yaşlısına, öğrencilerden çalışanına birçok insanın uğrak noktası. Denizin mis gibi havasını almak, gün batımını izlemek ve günün stresini atmak için en ideal yerlerden biri burasıdır.
İzmir Arkeoloji Müzesi, tarihi Asansör Binası, Kıbrıs Şehitleri Caddesi, Konak Mask Müzesi, Atatürk Müzesi şehrin diğer görülmesi gereken yerlerdendir. Ayrıca fuar döneminde bulunmasınız bile İzmir Fuar alanını da gezmeyi unutmayın. Küçük ve şirin bir şehirde tatil yapmak istiyorsanız hiç vakit kaybetmeden erken rezervasyon fırsatını değerlendirerek ucuz İzmir uçak biletinizi alın ve valizlerinizi hazırlamaya başlayın.

1 yorum:

Yorum Gönder