En Yüksek Faiz Oranı Şubesiz Bankacılıkta



Günümüzde internet kullanımının her geçen gün yaygınlaşması hatta çığ gibi büyümesi, bankaları da harekete geçirmiştir. Bankalar, şubesiz bankacılık veya bir başka ifade ile dijital bankacılık sistemini hayata geçirerek şubelerin hem maliyet hem de iş yükünü azaltmayı hedeflerken, biz müşteriler de şubeye gitmeye ihtiyaç duymadan, internet erişiminin olduğu her yerde bankacılık işlemlerini hiçbir ücret ödemeden gerçekleştirmenin rahatlığını yaşıyoruz.
Bankalar, müşterilerini şubesiz bankacılık platformuna çekebilmek için, yüksek faizli vadeli mevduat hesabı, avantajlı faiz oranlı ihtiyaç kredisi, ücretsiz eft ve havale işlemi sloganlarıyla pazara sağlam bir giriş yaptılar. Pazar çok büyük olunca payını arttırmaya hevesli bankalar yukarıda saydığım ürünleri müşteriyi cezbedecek kampanyalarla donatmayı da eksik etmediler. Kısacası, şuan yeni nesil bankacılık sektöründe kıyasıya bir mücadele var.
Şubesiz bankacılığın sunduğu zaman ve maliyet avantajının mevduat ürünlerine etkisini de göz ardı etmek mümkün değil. Bugün hepimizin kendi çapında bir birikimi var. Bu birikimi en uygun faiz oranıyla bağlamak amacıyla, en iyi mevduat faizi veren bankayı bulabilmek için pek çok bankanın mevduat ürünlerini karşılaştırdığımız bir gerçektir. Ancak bugün bilinen diğer bir gerçek de şubesiz bankacılığın, müşterisine kendi işini kendisi yapması sebebiyle zaman açısından avantaj sunarken vadeli mevduatı için de daha yüksek bir faiz oranı teklif edebiliyor olmasıdır.
Sonuç olarak, hem tasarruflarınıza hem de kendinize daha çok kazandırma fırsatı için şubesiz bankacılık deneyiminden mahrum kalmayın.

0 yorum:

Yorum Gönder